Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Λαλαγιάννης
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου

Γίγαντας με γυάλινα πόδια το 2ο δημοτικό σχολείο – Η νέα Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας

Τε 7/08/2024



«Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα στο 2ο δημοτικό σχολείο. Oι τοπικές αρχές διαχρονικά αδιαφορούσαν στις εκκλήσεις μας για έλεγχο του κτιρίου. Κατά καιρούς γίνονταν κάποιες παρεμβάσεις, με τελευταία τη μόνωση του κτηρίου, αλλά για θέματα στατικότητας, γίνονταν όλα με τον χειρότερο τρόπο, όπως μας ενημέρωσε χθες κατά τη συνάντηση που προηγήθηκε της Γενικής μας Συνέλευσης, ο μηχανικός κ. Μπονίκος, που συνεργάζεται με τον Δήμο και εκπόνησε τη μελέτη.

Οι κολώνες ενισχύονταν από πάνω προς τα κάτω και όχι αντίστροφα, με αποτέλεσμα το σχολικό συγκρότημα να είναι σήμερα ένας γίγαντας με γυάλινα πόδια. Η νέα Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να γίνει μελέτη για τη στατικότητα του κτηρίου. Έγινε μέσα σε έναν μήνα, όταν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές αδιαφορούσαν, ειδικά η προηγούμενη του κ. Αρετάκη, που μας έλεγε ότι είναι ακριβή η μελέτη.

Χθες είχαμε έκτακτη Γενική Συνέλευση, μια δύσκολη και θορυβώδης θα έλεγα Γενική Συνέλευση, στην οποία ήταν παρόντες όλα τα μέλη του συλλόγου μας, ο Δήμαρχος κ. Στασινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακτύπης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλέσσας και ο μηχανικός κ. Μπονίκος, ο οποίος μας είπε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα ξεκινήσουν από τα θεμέλια, ώστε το 2ο δημοτικό σχολείο να γίνει το ασφαλέστερο σχολικό συγκρότημα της Ζακύνθου. Μιλάμε για το 2ο δημοτικό σχολείο που στεγάζει 160 παιδιά και το παράρτημα του 2ου νηπιαγωγείου που στεγάζει άλλα 25 παιδιά, σύνολο 185 παιδιά.

Προφανώς και θα πρέπει να βρεθεί λύση για την στέγαση του σχολείου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις, αλλά το σημαντικό είναι να ξεκινήσουν άμεσα. Θα διεξαχθεί Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα και εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις, αλλά την επομένη κιόλας, από Τρίτη, θα πρέπει να τρέξει το ζήτημα με τη μορφή του κατεπείγοντος. Πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργαστούν, να τρέξουν για να βρουν χρηματοδότηση.

Ως σύλλογος πήραμε τις αποφάσεις μας και τις κοινοποιήσαμε στον Δήμο. Κατά μεγάλη πλειοψηφία, αποφασίσαμε και ζητάμε να βρεθεί χώρος μέσα στη πόλη, έστω να στεγαστούμε σε κάποια κοντέινερ, να μην χωριστεί το σχολείο μας ανά τάξη, ή τάξεις και αν είναι δυνατόν να είναι μαζί και το τμήμα του 2ου νηπιαγωγείου. Επίσης λέμε όχι σε απογευματινά ωράρια, όχι στην τηλεκπαίδευση.

Από τον Δήμο μας έγιναν κάποιες προτάσεις, όπως πρωινό και απογευματινό ωράριο διδασκαλίας σε σχολεία της Πόλης, ή να εγκατασταθούμε στο Γυμνάσιο του Βανάτου αλλά μόνο για πρωινές ώρες, ή να γίνεται τηλεκπαίδευση. Εμείς σε κάθε περίπτωση, είμαστε κάθετα αντίθετοι στο να γίνονται τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση και για το απογευματινό ωράριο.

Από εκεί και πέρα, δεν είμαστε δογματικοί, συνεργαζόμαστε με τη Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας θα τα συζητήσουμε όλα. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και θα βρεθεί η λύση.»


Current track

Title

Artist

Background