Current track

Title

Artist

Current show

Night Picture

02:00 04:00

Current show

Night Picture

02:00 04:00

Background

Νικήτας Σπίνος
Αναπληρωτής Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Αλυκών

Ακραία η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, έχει χάσει την αξιοπιστία της – Δημιουργούν προβλήματα για να μην κάνουμε έργο

Τρ 24/11/2020


  • Θα προμηθευτούμε 150 tablet για να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών.
  • Ο δρόμος που προωθεί το Δασαρχείο, μπορεί να μπλοκάρει λόγω ενστάσεων της Εκκλησίας.
  • Η απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΖ είναι υπαρκτή και άμεση – Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κρατική οικονομική βοήθεια.
  • Ο Δήμαρχος μπορεί και να κάνει ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης του ΔΣ για επανασύνδεση κομμένων παροχών λόγω οφειλής.
  • Δεν διέκοψε το σύστημα τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. σκόπιμα κάποιος, αλλά απλά έπεσε

«Προγραμματίζουμε να προμηθευτούμε 150 tablet για να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ζάκυνθο. Υπάρχει μια έλλειψη τώρα στην αγορά, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε το συντομότερο δυνατό αυτές τις συσκευές και πιστεύω ότι θα τις έχουμε μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μένω στα όσα είπε ο Δήμαρχος στην κατάληξη της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι στην τελική δεν διαφωνεί για τον δρόμο που προωθείται από το Δασαρχείο για το Ναυάγιο, αλλά ζητάει να του δώσει το σώμα την δυνατότητα να προχωρήσει την πρότασή του για την διάνοιξη ενός άλλου δρόμου διαφυγής, ο οποίος μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα και ο οποίος έχει λάβει έστω και σε προφορικό επίπεδο τη συναίνεση της Εκκλησίας, της Κοινότητας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο δρόμος που προωθεί το Δασαρχείο, μπορεί να μπλοκάρει λόγω ενστάσεων που πιθανόν καταθέσει η Εκκλησία η οποία έχει έννομο συμφέρον στην περιοχή λόγω ιδιοκτησίας.

Υπάρχει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, που έλεγε να κάνει ο Δήμος μια μελέτη για το Ναυάγιο μαζί με την Πολιτική Προστασία. Ο Δήμαρχος είπε ότι η Πολιτική Προστασία δεν είναι αρμόδια για να κάνει μελέτες και για αυτό ζήτησε από το σώμα την εξουσιοδότηση για να κάνει ο Δήμος την μελέτη και η Πολιτική Προστασία ας την εγκρίνει. Αυτή ήταν επί της ουσίας η διαφωνία μας με την αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι η αντιπολίτευση δεν είχε λόγο να διαφωνήσει με την πρόταση του Δημάρχου, αλλά αυτό που επιδιώκει είναι να μην αφήσει τον Δήμο να κάνει πράγματα. Θέλουν να μας δημιουργούν προβλήματα. Στη παρούσα φάση η αντιπολίτευση έχει μια ακραία συμπεριφορά και έχει χάσει την αξιοπιστία της.

Έχουν μείνει αδιάθετα στο ταμείο του Δήμου 130 χιλιάδες ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε ακόμα στο μέσον του δεύτερου κύματος και θα ήταν λάθος αν χαλούσαμε τώρα αυτά τα χρήματα. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας με τον κορωναϊό. Από εκεί και πέρα κάνουμε ότι χρειάζεται με απολυμάνσεις, καθαρισμούς και μέτρα προστασίας των εργαζομένων μας. Αυτή την περίοδο ο Δήμος δεν εισπράττει με τις κλειστές επιχειρήσεις και είναι λογικό να έχουμε μια φειδωλή διαχείριση των χρημάτων που διαθέτουμε.

Απαιτείται κάποιος χρόνος για να εφαρμόσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις επανασυνδέσεις στις παροχές νερού που έχουν διακοπεί λόγω οφειλών προς την ΔΕΥΑΖ, αλλά δεν ξέρω ποια είναι και η απόφαση του Δημάρχου ως προς αυτό. Μπορεί και να κάνει ένσταση επί της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πάντως ο Δήμαρχος όταν έλεγε ότι πρέπει να πληρώνει ο πολίτης, μίλαγε για τους χρόνιους κακοπληρωτές, όχι για αυτούς που αποδεδειγμένα δεν έχουν χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΥΑΖ πρέπει να εισπράττει, διαφορετικά θα καταρρεύσει. Δεν έχουμε ακόμα στην πράξη κάποια κρατική οικονομική βοήθεια για την ΔΕΥΑΖ. Υπάρχουν κάποια κονδύλια που αναμένουμε, αλλά η απειλή από την ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΖ λόγω χρεών, είναι υπαρκτή και άμεση.

Η πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακολύρη, αφορούσε μια ψηφοφορία που δεν έγινε στην τελευταία συνεδρίαση η οποία τελικά δεν ολοκληρώθηκε, γιατί έπεσε το σύστημα της τηλεδιάσκεψης. Ήμουν παρόν στο Δημαρχείο και σας διαβεβαιώνω ότι δεν διέκοψε το σύστημα σκόπιμα κάποιος, αλλά απλά έπεσε. Για κάτι, για το οποίο πιθανολογούμε και δεν είμαστε γνώστες του, δεν παίρνουμε αποφάσεις και δεν ψηφίζουμε. Αυτό λέει η λογική. Δεν γίνεται να ψηφίσουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε συζητήσει πριν, επειδή το θέλει η αντιπολίτευσή.»

 


Ακούστε την συνέντευξη:

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: