Current track

Title

Artist

Background

Ανδρέας Ξένος (πρώην Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου)

Πε 3/11/2016«Είχα προειδοποιήσει ότι η Ζάκυνθος θα έφτανε στο σημείο που βρέθηκαν ο Πύργος και η Τρίπολη, με τα σκουπίδια να έχουν γεμίσει τους δρόμους.

Το λάθος ξεκίνησε από την αρχή, όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή παρόλο που προσπάθησε να βρει λύση, έριξε το βάρος της στην ενδιάμεση λύση και όχι στη μόνιμη λύση. Ο κ. Κολοκοτσάς νόμιζε ότι θα μπορούσε να βρει μια προσωρινή λύση εκτός Λίβα, με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα. Κατάφερε δύο πράγματα, να βάλει απέναντί του κατοίκους περιοχών και τους Ζακυνθινούς να τσακώνονται μεταξύ τους.

Τον Μάρτιο του 2013, παρουσία του τότε Περιφερειάρχη κ. Σπύρου και της Διαχειριστικής Αρχής, αποφασίσθηκε να συσταθεί προμελέτη για τη μόνιμη λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Λίβα. Κάποιοι από τη Ζάκυνθο μπλόκαραν αυτή τη διαδικασία. Το 2014 ο κ. Σπύρου με ενημέρωσε ότι δεχόταν πιέσεις από Υπουργεία να κλείσει τον Σκοπό. Του είπα, να υπογράψει με το ένα χέρι το κλείσιμο του ΧΥΤΑ και με το άλλο χέρι να υπογράψει τη προμελέτη που είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε. Ο κ. Κολοκοτσάς πίεζε τότε τον κ. Σπύρου να μην υπογράψει την προμελέτη διότι εκκρεμούσε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τελικά ο κ. Σπύρου υπέγραψε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, αλλά όχι τη προμελέτη.

Ήξερε τι έκανε τότε ο κ. Κολοκοτσάς, έκανε το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ που τον εξέλεξε και Δήμαρχο.
Χάσαμε λοιπόν δύο χρόνια, θα μπορούσε μέσα στο 2015 να είχε προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση στον Λίβα. Επίσης χάθηκαν άλλοι έξι μήνες, επειδή ο κ. Κολοκοτσάς περίμενε απάντηση της Υ.Π.Α για την περιοχή του αεροδρομίου.

Σήμερα, η υπόθεση της ενδιάμεσης λύσης, δεν έχει κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω της χρηματοδότησης, αλλά λόγω της έλειψης αδειοδότησης στον Λίβα για την εγκατάσταση της ενδιάμεσης λύσης. Αλλά ακόμα και αν ξεπεραστεί κάποια στιγμή αυτό το εμπόδιο, θα απαιτηθούν άλλα δύο χρόνια για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων στον Λίβα. Ακόμα και η διαδικασία ενοικίασης αυτών των οικοπέδων θα χρειαστεί έξι μήνες για να ολοκληρωθεί.

Ο κ. Κασσιμάτης έχει δίκιο όταν μιλά για διαφοροποίηση στο ψηφισμένο τοπικό σχέδιο του Δήμου, στο κομμάτι που αναφέρεται στην ελαχιστοποίηση του όγκου των απορριμμάτων και στη δεματοποίηση. Αυτή όμως η διαφοροποίηση δεν έγινε από τον Δήμο, αλλά από τον μελετητή του περιφερειακού σχεδιασμού, που τυγχάνει να είναι ο ίδιος άνθρωπος που έκανε τη μελέτη και του τοπικού σχεδίου.

Ο κ. Κολοκοτσάς έχει άγνοια, ακούει τον καθένα που του λέει κάτι, βγαίνει δημόσια και μιλά με αποτέλεσμα να εκτίθεται. Κατηγορεί αδίκως κατοίκους ότι κλέβουν νερό, ενώ κάνει λόγο για Καλαμακιώτες που έπαιρναν χρήματα κάτω από το τραπέζι. Έχει επιλέξει έναν επικίνδυνο δρόμο, κατηγορεί χωρίς στοιχεία και διχάζει τον κόσμο. Έχει κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τους κατοίκους του Καλαμακίου. Δικός του είναι ο σταυρός που κουβαλά, δικός του και ο ώμος.

Αν έχει στοιχεία ο δήμαρχος ότι εγώ ως Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, χρημάτιζα κατοίκους του Καλαμακίου για να επιτρέπουν στα απορριμματοφόρα να ανεβαίνουν στον Σκοπό, να με πάει στον Εισαγγελέα.

Είναι παντελώς αναξιόπιστος ο Δήμαρχος. Με κατηγορεί ότι του άφησα χρέη 3 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που ο ίδιος ψάχνει τρόπους να διαγράψει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστά ο Δήμος στον πρώην σύνδεσμο καθαριότητας.

Είμαι απαισιόδοξος για το σχέδιο του Δήμου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα. Το αποτέλεσμα του σημερινού αδιεξόδου με τα απορρίμματα και τον ΧΥΤΑ, θα φέρει στη Ζάκυνθο την απόλυτη καταστροφή και αυτή η καταστροφή έχει δύο ονοματεπώνυμα, Σταύρος Κοντονής και Παύλος Κολοκοτσάς.    

Παραμένω μέλος του συνδυασμού του πρώην Δημάρχου Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη, δεν έχω διαφοροποιηθεί.

Το παλεύει στο ποδόσφαιρο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και το παλεύει γιατί είναι ξεροκέφαλος. Και ακριβώς λόγω αυτής του της ξεροκεφαλιάς πληρώνουμε σήμερα το αδιέξοδο με τα σκουπίδια.» 


Current track

Title

Artist

Background