Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Aυτοί που κατέστρεψαν το νησί κάνουν και αστεία με το Ναυάγιο – Ας αφήσουν τα real estate για να σχοληθούν με τα της Εκκλησίας

Δε 15/04/2024«Καλό είναι να κάνουνε χιούμορ εκείνοι που το διαθέτουν και όχι κάποιοι να το χρησιμοποιούν για μπηχτές. Το τελευταίο διάστημα έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο επικοινωνιακό πρόβλημα με τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη. Σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Δωδώνης για το πλοίο Παναγιώτης, θα πω ότι ναι, ο δυστυχής Παναγιώτης, αυτό το σαπιοκάραβο όπως κάποιοι το αποκαλούν, ίσως είναι η τύχη του να εισαχθεί σε κάποιο δημόσιο Νοσοκομείο για να κάνει απογευματινό χειρουργείο. Ο δυστυχής Παναγιώτης δεν έχει την δυνατότητα να πηγαίνει με αδιαφανείς διαδικασίες και εκτός σειράς να χειρουργείται ούτε στο «Ωνάσειο» ούτε στο «Υγεία». Επίσης τα μέλη του πληρώματος του δεν έχουν την δυνατότητα να παντρεύονται στο Μεγάλη Βρετάνια.

Θέλουν να κάνουν αστεία με το Ναυάγιο, αυτοί οι οποίοι κατέστρεψαν το νησί, γιατί επί σαράντα χρόνια δεν του επέτρεψαν να αναπτυχθεί ώστε να αποκτήσει η Ζάκυνθος οικονομικά οφέλη, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι προσπαθούσαν να επενδύσουν.

Αφού ο Παναγιώτης είναι τόσο δυστυχής και τον κοροϊδεύουμε, τότε προς τι οι μεγάλες εξέδρες τύπου Γκραν Κάνυον, που είχε παρουσιάσει σε μελέτη η τοπική Εκκλησία; Τι θα φωτογράφιζαν από αυτές τις γυάλινες εξέδρες αν όχι τον Παναγιώτη; Αλλού λοιπόν αυτές οι ιστορίες και τα αστειάκια. Εμείς δεν κάνουμε αστεία με το Ναυάγιο. Δουλεύουμε με σοβαρότητα και είμαι πεπεισμένος ότι εφόσον καταφέρουμε να οργανώσουμε την όλη κατάσταση, θα δώσουμε τη δυνατότητα για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο να έχει ανάπτυξη οικονομικά αυτοδύναμη. Το Ναυάγιο θα φέρει πολλούς πόρους στο νησί, που θα αξιοποιηθούν για τη λύση σημαντικών προβλημάτων.

Εμένα ούτε με χειρίζεται, ούτε μου δίνει οδηγίες κανένας, ούτε και έχω την ευλογία κανενός. Έχω βάλει στόχους και κινούμε προς όφελος της Ζακύνθου και των πολιτών της. Να ασχοληθούν λοιπόν κάποιοι με τα δικά τους, με τα της Εκκλησίας και να αφήσουν τα real estate. Το Ναυάγιο ανήκει στον Ζακυνθινό λαό και όσοι δεν το καταλαβαίνουν κάνουν κακό στο τόπο. Το συμφέρον της Ζακύνθου είναι να διαχειριστεί ο Δήμος το Ναυάγιο. Έχουμε καθορισμένη γραμμή αιγιαλού και θα χαραχθεί σύντομα και γραμμή παραλίας, άρα μιλάμε για δημόσια περιουσία. Στην πορεία πιθανόν οι ανάγκες να μας οδηγήσουν σε απαλλοτριώσεις. Ακολουθούμε τον νόμο και τίποτα περαιτέρω. Είμαστε νόμιμοι και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάποιοι κάνουν παιχνιδάκια αλλά εμείς δεν παίζουμε, έχουμε την ευθύνη του νησιού.

Δεν προκύψει πρόβλημα μεταξύ του Προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Λέκκα και των καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Δεν θα πέσουμε τώρα σε αντιπαλότητες. Ο ΟΑΣΠ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, αν θέλει αποδέχεται ή και όχι τις προτάσεις που θα κάνει το ΕΜΠ. Όντως ο ΟΑΣΠ παρακολουθεί επί τριάντα χρόνια τα πρανή στο Ναυάγιο, ενώ καλό θα είναι να ολοκληρώσει και τη μελέτη του το ΕΜΠ. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να συνεργαστούν, αφού όλοι έχουν ως στόχο το καλό για το Ναυάγιο.

Επισκέφθηκα πρόσφατα δύο-τρεις φορές το Ναυάγιο μαζί με την επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ και διαπίστωσα ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τη διάβρωση της παραλίας, κάτι που την καθιστά επικίνδυνη για όσους θέλουν να την επισκεφθούν. Έχει μειωθεί κατά πολύ η παραλία, το σκάφος πλέον απέχει ελάχιστα από τη θάλασσα και δεν υπάρχει χώρος για να πεις ότι οι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν με ασφάλεια. Κατά τη δική μου άποψη, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να πάει κόσμος στη παραλία του Ναυαγίου. Πρέπει να γίνει επέκταση της παραλίας για να συμβεί αυτό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις, στο κέντρο, για τη συγκρότηση του Ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Αυτή είναι και η δύναμη της ΝΔ, είναι το μόνο κόμμα σήμερα που μπορεί να συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου του τόπου, και αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Υπάρχουν τεράστια ζητήματα, γεωπολιτικά και ενεργειακά, έχουμε ανοιχτό το θέμα της Ουκρανίας και τη Μέση Ανατολή να φλέγεται, άρα δεν είναι η ώρα για να κάνουμε πειραματισμούς. Η ψήφος στη ΝΔ είναι μονόδρομος.»


Current track

Title

Artist

Background