Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Κωνσταντόπουλος (Αρχιτέκτονας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Με αρετή και τόλμη για τη Ζάκυνθο»)

Πα 5/04/2019«Αν δεν υπήρχε ο κ. Ν. Αρετάκης, δεν θα κατέβαινα στις εκλογές. Γνωριστήκαμε, λόγω της διάθεσης που έχει να προσφέρει, όταν μετά το σχολείο που έφτιαξε θέλησε να φτιάξει στα ορεινά και έναν ξενώνα για φοιτητές. Επισκεπτόμενος για αυτό τον λόγο την ορεινή Ζάκυνθο διαπίστωσα ότι ενώ ζούμε σε ένα τόσο μικρό νησί, ζούμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους, με διαφορετικές ανάγκες, στα ορεινά και στα νότια του νησιού. Ακόμη και για το θέμα των απορριμμάτων, κάποια στιγμή χωριστήκαμε σε βόρειους και νότιους.

Ο κ. Αρετάκης είναι ένας πολύ διακριτικός άνθρωπος, μια χαρισματική προσωπικότητα, που επιμένει στην ανάπτυξη των ορεινών. Κατάφερε με το σχολείο που έφτιαξε, να ομονοήσει τρία χωριά.
Ο κ. Αρετάκης βγάζει προς τα έξω μια εικόνα ενός ανθρώπου που δεν προσεγγίζεται εύκολα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ομολογώ ότι αρχικά τον προσέγγισα με μια μεγάλη καχυποψία, όμως με έπεισε ότι είναι ένας άνθρωπος αγαθών προθέσεων, που θέλει να προσφέρει. Ένας άνθρωπος με ικανότητες, αφού τελείωσε το Πολυτεχνείο στα 25 του χρόνια και τον εμπιστεύτηκε ο Ωνάσης για να του φτιάχνει πλοία.

Υπάρχει μια λανθάνουσα εντύπωση, ότι ο κ. Αρετάκης είναι ο αρχηγός και εμείς οι υπόλοιποι του συνδυασμού τα πρόβατα,  αυτό δεν ισχύει. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων και διαφορετικών ηλικιών, που συζητάμε με τον κ. Αρετάκη και αποφασίζουμε από κοινού.

Όλοι θέλουμε να δώσουμε κάτι το διαφορετικό, αλλά συνήθως μετά αρχίζουν οι εκπτώσεις.

Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω στον πολιτισμό, αλλά το στοίχημα για μένα είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος.

Δεν στηρίζει ο Σταύρος Κοντονής τον κ. Αρετάκη, όμως έχουν μια πολύ καλή προσωπική σχέση.

Ο Σταύρος Κοντονής είναι φίλος μου, κάναμε πολύ παρέα παλιά. Το ίδιο φίλος μου είναι και ο Γιώργος Αρμένης. Αυτοί οι δύο, όπως και ο Διονύσης Γάσπαρος, είναι γεννημένοι πολιτικοί. Ο Κοντονής και ο Αρμένης έχουν πολιτικό ταλέντο. Αν υπήρχε σε γενικότερο επίπεδο, μια σύγκληση απόψεων, μέσω μιας ζύμωσης, θα έβγαινε κάτι πολύ καλό για το νησί. Τόσο ο Σταύρος Κοντονής, όσο και ο Γιώργος Αρμένης, είναι ικανοί πολιτικοί άνδρες. Θεωρώ ότι στον 2ο γύρο των εκλογών θα είμαστε εμείς και ο Γιώργος Αρμένης. Έντιμος άνθρωπος ο Κοντονής, όπως ο Αρμένης και ο Αρετάκης. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή συνεργασίας ο Αρμένης.

Κάποιοι πιστέψαμε στο νέο και άφθαρτο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, τελικά απογοητευτήκαμε. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησα το 2015, έχω διαφωνήσει σε κεντρικές επιλογές, ακόμα και σε εθνικά θέματα, όπως η συμφωνία των Πρεσπών. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήμουν υποψήφιος μαζί με τον κ. Νιοτόπουλο όμως αποχώρησα από την «ΑΝΑΣΑ» όταν συμφώνησαν και υπέγραψαν τη λύση του Λίβα για τα απορρίμματα.

Ο Σταύρος Κοντονής έφερε χρήματα στο νησί αλλά η διαχείρισή τους, είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την επόμενη Δημοτική Αρχή.
Ο Γιώργος Αρμένης από την φύση του είναι ένας συναινετικός άνθρωπος, που αμβλύνει τις καταστάσεις.
Δεν γνωρίζω τον Γιάννη Αγαλιανό, είναι ένας ευγενής άνθρωπος και από ότι μου είπαν, και ένας καλός εκπαιδευτικός. Άνθρωπος μια άλλης εποχής ο Διονύσης Γάσπαρος. Πάντως δεν έχουν ακουστεί καλά πράγματα για αυτόν.
Ο Αντώνης Κασσιμάτης, τον οποίο και γνωρίζω πολύ καλά, δεν θα μπορούσε να είναι ένας καλός Δήμαρχος, γιατί έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες απόψεις, που δεν είναι αμβλυμμένες.
Τον Φώτη Κόκλα δεν τον γνωρίζω, και παρότι δεν συμφωνώ σε πολλά με το ΚΚΕ, σέβομαι την σταθερή του θέση.
Ο Τάσος Μαρίνος είναι ένας άνθρωπος καλών προθέσεων, αλλά αδύναμος στον λόγο του.
Πολύ καλών προθέσεων άνθρωπος ο Χρήστος Πάστρας.
Ο Χαράλαμπος Λιβέρης είναι ένα εξαιρετικό και συμπαθές παιδί.
Εύχομαι ο Λευτέρης Νιοτόπουλος να είναι καλά στην υγεία του.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background