Current track

Title

Artist

Background

Ανδρέας Ξένος
Δημοτικός Σύμβουλος

Εάν ο επιστημονικός κόσμος της Ζακύνθου δεν σηκωθεί από τον καναπέ του, η Ζάκυνθος δεν έχει να περιμένει απολύτως τίποτα

Πε 22/12/2022«Υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικής και δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών με ευθύνη της κυβέρνησης που στο όνομα της κυβερνησιμότητας έχει δώσει απεριόριτες αρμοδιότητες και έχει διαμορφώσει την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή.

Από ότι διαπίστωσα εκ των υστέρων, μετά την τηλεφωνική συνεδρίαση της Επιτροπής, σήμερα στις 10:54 έλαβα ένα μέιλ με την πρόσκληση για την συνεδρίαση. Είμαι εργαζόμενος και δεν είμαι πάνω από το μέιλ. Στη μία παρά δέκα, εν μέσω εργασίας μου με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Δήμαρχος. Άρχισε να μου μιλάει για την αποκομιδή και για το ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα μέσα στα σκουπίδια. Θεώρησα ότι μου έκανε μια απλή ενημέρωση αλλά στο τέλος με ρώτησε τι ψηφίζω. Ρώτησα περί τίνος πρόκειται και μου απάντησε ότι συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, για αυτό και με κάλεσε. Του είπα ότι ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και του ζήτησα να το πάρει πίσω. Αφενός γιατί αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται μέσω τηλεφώνου και πολύ περισσότερο επειδή αυτά που μου έλεγε δεν ισχύουν. Δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε για το κόστος της ανάθεσης στον ιδιώτη.

Κατόπιν είδα την εισήγηση, διάβασα ότι ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τις αναφορές σε κάποιους νόμους σύμφωνα με τους οποίους ο Δήμος έχει αυτή την δυνατότητα.

Αν η συζήτηση αυτή γινόταν σε κανονικές συνθήκες και αφού έφτασε ο κόμπος στο χτένι, θα πρότεινα να ενοικιαστούν και τα απορριμματοφόρα ώστε να μας δοθεί ο χρόνος επισκευής των δικών μας ώστε το καλοκαίρι να είμαστε πανέτοιμοι. Έτσι θα εξασφαλίζαμε και εργασιακή ειρήνη κάτι που είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας.

Η άλλη πρόταση είναι η σύναψη μια σύμβαση συνεργασίας με τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ ο οποίος λειτουργεί ευέλικτα, ώστε εκείνος να προσλάβει εκείνος και ο Δήμος να λάβει τις υπηρεσίες που θέλει.

Στις 6 Οκτωβρίου 2022 οι υπηρεσίες έφεραν πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή για την πρόσληψη στην αποκομιδή εργαζομένων με οχτάμηνες συμβάσεις. Ο δήμαρχος τότε είπε ότι δεν χρειάζονται οι εργαζόμενοι γιατί τα σκουπίδια είναι λίγα το χειμώνα.  Όλα αυτά δείχνουν άγνοια διοίκησης. Ο Δήμαρχος όπως πάντα σέρνεται πίσω από τα γεγονότα.

Η απόφαση τη Οικονομικής Επιτροπής θα καταπέσει σε επίπεδο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη ή από προσφυγή που θα γίνει στην Επιτροπή στο άρθρου 152. Υπάρχουν κωδικοί στον προϋπολογισμό για να πληρωθεί ο εργολάβος; Επίσης, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ τίθεται και ζήτημα νομιμότητας της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Ζακυνθινός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα απολύτως από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτή τη Δημοτική Αρχή. Η τελευταία συνεδρίαση ήταν η απόλυτη απογοήτευση λειτουργίας του Δ.Σ. και δεν αξίζει η Ζάκυνθος ένα τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την σημερινή κατάσταση τεράστια ευθύνη φέρει και ο επιστημονικός κόσμος της Ζακύνθου. Εάν δεν σηκωθεί από τον καναπέ του, την βόλευση και την κριτική του δεν έχει να περιμένει η Ζάκυνθος απολύτως τίποτα. Όσο η Ζάκυνθος μένει στα χέρια όλων αυτών που θέλουν να εκφράσουν είτε την προσωπική τους φιλοδοξία, είτε οτιδήποτε άλλο βρίσκετε πίσω από αυτό, ας μην περιμένουμε απολύτως τίποτα.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background