Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Έχουμε πάρει μέτρα για να φτάσουμε το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο

Πα 24/05/2024«Η ακρίβεια απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Έχουμε πάρει πολλά μέτρα για να ενισχύσουμε το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, δεν έχουμε βάλει κανέναν νέο φόρο, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, συμπαρασύροντας και τα επιδόματα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επιμένουμε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, το πρόβλημα μας απασχολεί έντονα και προσπαθούμε να το ελέγξουμε. Έχουν παρθεί μέτρα και έχουν επιβληθεί πρόστιμα αλλά δεν φτάσαμε ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για αυτό και η επιστολή του Πρωθυπουργού προς στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία λέμε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της Ε.Ε. για να τιθασεύσουμε την ακρίβεια η οποία ταλανίζει τα εισοδήματα των πολιτών της Ευρώπης και όχι μόνο.

Η αντιπολίτευση πολιτεύεται στης Ευρωεκλογές με το ίδιο αφήγημα που είχε στις Εθνικές εκλογές. Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ όπως μας ζητούν θα υποστούμε μεγάλη ζημιά. Ο καταναλωτής δεν θα δει στην τσέπη του τη μείωση του ΦΠΑ και το έλλειμα του κράτους θα είναι πάνω από τρία δισεκατομμύρια τα οποία πρέπει να βρούμε επιβάλλοντας άλλους φόρους, γιατί ο ΦΠΑ καλύπτει τις ανάγκες στην Παιδεία και την Υγεία. Λαμβάνουμε άλλα μέτρα τα οποία θεωρώ σωστά. Χώρες όπως η Ισπανία μείωσαν τον ΦΠΑ χωρίς αποτέλεσμα για τον πολίτη. Η αντιπολίτευση επιμένει στη μείωση του ΦΠΑ γιατί δεν έχει κάτι άλλο να πει. Ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός που λειτουργεί και τώρα, δεν μπορεί να ελέγξει τον παραεμπόριο και την αισχροκέρδεια, σκεφτείτε αν θα μπορεί να ελέγξει την αγορά για το αν μείωσε τις τιμές των προϊόντων μετά την μείωση του ΦΠΑ.

Σε επικοινωνία που είχα με τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ.Καλιαμπάκο με ενημέρωσε ότι σύντομα θα έρθει στη Ζάκυνθο μια ομάδα σαράντα καθηγητών του Ε.Μ.Π. για να παρουσιάσει την μελέτη για την συντήρηση του «Παναγιώτη» στο Ναυάγιο και τον εξωραϊσμό της περιοχής. Για την διάσωση και πιθανόν την επέκταση της παραλίας συνεχίζεται η μελέτη, πιθανόν να τοποθετηθούν πλωτήρες στη θάλασσα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, μόλις παραλάβουμε την μελέτη έχουμε υποχρέωση να τρέξουμε ώστε να βρούμε τα χρήματα για την υλοποίησή της. Από μία πρώτη εκτίμηση του κ.Καλιαμπάκου τα κόστη υλοποίησης δεν είναι τεράστια και η μελέτη είναι υλοποιήσιμη.

Η προσπάθεια που έχω κάνει για την αντικατάσταση του ραντάρ που θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου συνεχίζεται. Περιμένω μια εμπεριστατωμένη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο για τον αν εγκαταστάθηκε το ραντάρ και σε κάθε περίπτωση γιατί δεν λειτουργεί. Περιμένω μια επίσημη απάντηση εντός δέκα ημερών. Προς το παρόν όσα ακούγονται για αυτή την υπόθεση είναι σε επίπεδο καφενείου.

Έχει ήδη εκδοθεί ΦΕΚ στο οποίο καταγράφεται η νέα θέση της προβλήτας για τα Κρουαζιερόπλοια στον μόλο του Αγίου Νικολάου. Πάνω σε αυτόν τον σχεδιασμό ολοκληρώνεται η Στρατηγική Περιβαλλοντική μελέτη για την εφαρμογή του Μάστερ Πλαν στο λιμάνι της Πόλης. Θα ακολουθήσει Προεδρικό Διάταγμα.
Αυτό που επίσης προσπαθούμε είναι να προλάβουμε μέσα στο φετινό καλοκαίρι να τοποθετήσουμε δύο πλωτές εξέδρες εντός του λιμανιού, εκεί που τα βαθικά μας το επιτρέπουν, με πόρους από τα αποθεματικά του Λιμενικού Ταμείου.
Όπως με ενημέρωσαν στην τελευταία συνάντηση που είχα στο ΤΑΙΠΕΔ, πριν από ενάμιση μήνα, με αντικείμενο τις Περιβαλλοντικές μελέτες και τις πλωτές εξέδρες, δεν υπάρχει κάποιο ιδιωτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση της Μαρίνας Ζακύνθου. Προς το παρόν ο Δήμος είναι αυτός που διεκδικεί τον χώρο της Μαρίνας για να τον αξιοποιήσει ως χώρο στάθμευσης.»


Current track

Title

Artist

Background