Current track

Title

Artist

Background

Κική Καρυδάκη
Συντονίστρια Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Άρση απορρήτου για να βγουν όλα στο φως

Πα 16/09/2022


«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Οι συνωμότες πρέπει να σιωπούν. Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης, για 2η φορά στην πολιτική του καριέρα, προσπαθεί να καλύψει ένα σκάνδαλο, εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως και ουσιαστικά απολογούμενος. Βγήκε ξαναμμένος να μας κατηγορήσει για όλα.

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Να θυμίσω ότι ο κ. Ακτύπης αναγκάστηκε την πρώτη φορά να καλύψει το σκάνδαλο Τσαγκαρόπουλου, όταν ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα κάνει το ίδιο για το θέμα της αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου.

Η πλειοψηφία των Βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή, αρνούνται την άρση του απορρήτου για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Απειλεί η κα Μπακογιάννη πως όσοι μιλήσουν και επί της ουσίας σπάσουν την ομερτά θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Αρνούνται το αίτημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να μαθευτεί όλη η αλήθεια. Παίρνει η κυβέρνηση την πρωτοφανή απόφαση να μην διανέμονται στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τα πρακτικά των καταθέσεων.

Με βάση την παραποιημένη κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη, βγαίνει χθες ο κ. Πιτσιόρλας και δίνει συνέντευξη λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή για την παρακολούθησή του. Εμείς λέμε ότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και για τίποτα να φοβηθούμε. Καμιά πολιτική παρέμβαση δεν υπήρξε επί κυβέρνησης Τσίπρα. Λέμε ότι η ΕΥΠ πρέπει να παρακολουθεί υποθέσεις εθνικού συμφέροντος ή και οργανωμένου εγκλήματος, αλλά λέμε επίσης ότι δεν παρακολουθήθηκε αποκλειστικά ο κ. Πιτσιόρλας. Παρακολουθήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι που μέσω της εταιρίας PIMANA διακινούσαν παράνομο χρήμα εκείνη την περίοδο.

Ζητάμε να αποχαρακτηριστεί το σύνολο των εγγράφων που διαθέτει η ΕΥΠ για την επένδυση στην Οξιά, στο Ναυάγιο, καθώς και για τις παρακολουθήσεις των κ. Ανδρουλάκη, Κουκάκη και Πιτσιόρλα. Κάντε άρση του απορρήτου, να βγουν όλα στο φως. Τι ποιο καθαρό από αυτό;

Να σταματήσει ο κ. Ακτύπης να αποδίδει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσει να κάνει το λιοντάρι και να δείχνει ότι τρώει σίδερα λες και είναι ένας σύγχρονος Κουταλιανός. Το τότε Υπουργείο Οικονομικών με επικεφαλής τον κ. Τσακαλώτο, έκανε πρόσθετη παρέμβαση στη δικαιοσύνη για να ακυρωθεί το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας στα ορεινά. Εμείς το κάναμε αυτό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να μας πει ο κ. Ακτύπης, αν συμφωνεί ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο είναι παράνομο. Να το πει δημόσια.

Για την υπόθεση Πιτσιόρλα, ο κ. Τσίπρας είχε πει στον κ. Ρουμπάτη να κάνει τη δουλειά του και αν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία να τα προσκομίσει στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν τέτοια επιβαρυντικά στοιχεία και δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω παραφιλολογίες που γράφουν οι εφημερίδες «ΜΠΑΜ» και «ΤΑ ΝΕΑ». Δεν ξέρω αν οι διάλογοι που δημοσιεύουν είναι αληθείς ή όχι. Για αυτό λέω, άρση απορρήτου και όλα στο φως.

Να μας απαντήσει ο Βουλευτής Ζακύνθου γιατί θα δοθούν στην Επιτροπή Ναυαγίου μέσω αναθέσεων 2,7 εκατομμύρια ευρώ, να μας απαντήσει γιατί μετετράπη η αρχική Α.Ε για το Ναυάγιο σε μια απλή Επιτροπή και να μας απαντήσει γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα Λέκκα και ποιος έχει την ευθύνη για αυτό. Αν δεν απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα που θέσαμε ο κ. Ακτύπης, τότε είναι ένας κοινός συκοφάντης.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background