Current track

Title

Artist

Background

Αθηνά Κουρτέση
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος "Λαϊκή Συσπείρωση - Γιώργος Κωνσταντίνου"

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι μια επένδυση για το μέλλον – Μπορούμε να κάνουμε την διαφορά

Πα 29/09/2023«Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο, από την οποία έφυγα το 1971 και επέστρεψα μετά τη συνταξιοδότησή μου το 2021. Έλειπα 50 χρόνια στην Αθήνα και όταν επέστρεψα ήταν λογικό να δω ένα διαφορετικό νησί, αλλά δυστυχώς προς το χειρότερο. Είμαι υποψήφια στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζακυνθίων και για πρώτη φορά μετέχω σε εκλογές.

Έχω ασχοληθεί στη δημόσια διοίκηση, στο Τεχνικό Επιμελητήριο και στα Υπουργεία Εργασίας και Υποδομών και Μεταφορών. Πάντα στα θέματα που είχαν σχέση με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑ. Είναι γεγονός ότι η Ζάκυνθος δεν εκμεταλλεύτηκε αυτούς τους πόρους. Για παράδειγμα, τον τελευταίο χρόνο πέρασε από τα χέρια μου το master plan που αφορούσε τη ΔΕΥΑ Ζακύνθου. Έκανα μια προσπάθεια να βοηθήσω τον τόπο μας όμως τελικά ήταν άκαρπη. Προφανώς δεν ήταν και προτεραιότητα του Δημάρχου. Οι χρηματοδοτήσεις για αυτά τα έργα που έχει ανάγκη η Ζάκυνθος υπάρχουν, αλλά οι πόροι ΕΣΠΑ έχουν ένα βαρύ πλαίσιο, χρειάζονται μελέτες, χρονοδιάγραμμα και εξασφάλιση βιωσιμότητας. Στον Δήμο δεν υπάρχει καν ένα γραφείο Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Θα χρειαστεί να διεκδικήσουμε χρήματα στον Δήμο, που θα συγκροτήσουν και τον προϋπολογισμό του. Προφανώς και έχουμε ανάγκη από έργα που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια, αλλά που θα πρέπει να ξεκινήσουν. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει το δυναμικό για να τα κάνει αυτά, ενώ έχουμε ως στόχο και την ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου με προσλήψεις. Πρέπει να γίνει και κοινωνική απαίτηση να προσληφθεί προσωπικό, δεν αρκεί ένα αίτημα από τον Δήμαρχο. Ο κόσμος πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια του, υπάρχει θυμός και οργή στον κόσμο, που όμως καταναλώνεται μόνο στη κουβέντα.

Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τα σκουπίδια, το νερό, την αποχέτευση, το κυκλοφοριακό, τους δρόμους, τους πεζόδρομους με τα τραπεζοκαθίσματα παντού, την ηχορύπανση, τον φωτισμό, το πράσινο. Όλα αυτά, πρέπει να μεταφραστούν στην κάλπη.

Το Δημόσιο, ειδικά μετά το 2010, κάνει συνεχείς αναθέσεις. Είναι η χειρότερη επιλογή να προσλάβεις ιδιώτη για έργα συντήρησης και λειτουργίας.

Πρέπει να γίνει μια μελέτη για τη φέρουσα ικανότητα του νησιού, που ζει από τον τουρισμό. Είναι βέβαιο ότι έχει ξεπερασθεί το όριο και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Να δούμε τι νησί θέλουμε.

Ανήκα στο ΚΚΕ από πολύ μικρή ηλικία. Ο λόγος που επέλεξα να είμαι υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι διπλός. Πρώτον γιατί ο κόσμος που ακολουθεί τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, δεν δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα που προανέφερα, δεν ήταν μέρος του προβλήματος. Και δεύτερον γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συνδέεται με συμφέροντα, δεν εξαρτάται από αυτά και θέλει την κοινωνία στον Δήμο.

Έχει οξυνθεί το προεκλογικό κλίμα και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι την επομένη των εκλογών θα πρέπει να λέμε καλημέρα μεταξύ μας. Δεν πρέπει να χαθεί το στοιχείο της ευγένειας, πρέπει να γίνει πολιτικός διάλογος. Ο κ. Κωνσταντίνου έκανε κάλεσμα για debate και ο κ. Αρετάκης το αρνήθηκε χαρακτηρίζοντας το ως γελοιότητα. Από που προκύπτει ότι ο δημόσιος διάλογος είναι γελοιότητα;

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι μια επένδυση για το μέλλον. Μπορούμε να κάνουμε τομές και την διαφορά


Current track

Title

Artist

Background