Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Τουρκάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος «Με Όραμα Για Το Αύριο», Πρόεδρος Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου

Ασυνέπεια, αδράνεια και σκοπιμότητα χαρακτηρίζουν τη Δημοτική Αρχή

Δε 6/03/2023«Εδώ και καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχα ρωτήσει τον Αντιδήμαρχο κ. Σπίνο και τον πρόεδρο των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας κ. Χαριάτη, για το αν έχει εφαρμοστεί η συμφωνία μεταξύ του Δήμου και των εργαζομένων στη καθαριότητα, η οποία είχε συναφθεί ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών. Για την υλοποίηση της συμφωνίας είχε δοθεί προθεσμία ενός μήνα και μια παράταση περίπου δεκαπέντε ημερών. Γνώριζα ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε από πλευράς Δήμου και αυτό το επιβεβαίωσα την περασμένη Παρασκευή όταν και επισκέφθηκα τον χώρο εργασίας πλησίον του αεροδρομίου.

Πέντε μήνες πέρασαν από τη σύναψη της συμφωνίας και ελάχιστα έγιναν. Άλλαξαν κάποια ελαστικά στα οχήματα, έγινε η μετεγκατάσταση των εργαζομένων στον χώρο αυτό και λειτούργησαν οι τουαλέτες. Τίποτα άλλο. Ούτε οικοδομική άδεια διαθέτει το κτήριο, ούτε άδεια για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση υπάρχει. Επίσης μυοκτονίες τουλάχιστον από τον Δήμο δεν έχουν γίνει, παρά το τραγικό γεγονός του θανάτου συμπολίτη μας από λεπτοσπείρωση.

Στην τελευταία επικοινωνία που είχα με τη γιατρό Εργασίας, ενημερώθηκα ότι ακόμα ανέμενε την ανάθεση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων οι οποίοι ούτε και από εξετάσεις έχουν περάσει.
Η Τροχαία την εποχή που εγώ ήμουν Διευθυντής στην Υπηρεσία Καθαριότητας, είχε κάνει πολλούς ελέγχους στα οχήματα, έναν εκ των οποίων είχα προκαλέσει προσωπικά. Αφότου έφυγα δεν έχει γίνει έλεγχος. Επίσης στο παρελθόν, είχαμε δεχτεί τρεις ελέγχους από το Υγειονομικό, όπως μας είχε ελέγξει και το Τμήμα Περιβάλλοντος. Το τελευταίο 6μηνο δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος.

Εδώ και μέρες, έχουν παραλάβει στον Δήμο πάνω από εκατό αιτήσεις για πρόσληψη προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Ούτε αυτό έχουν ολοκληρώσει και θεωρώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Υπάρχει σχέδιο να μείνουμε χωρίς εργαζόμενους και απορριμματοφόρα, για να οδηγηθούμε σε ιδιώτη. Δεν επιδιορθώνουμε τα δικά μας απορριμματοφόρα, αλλά προβλέπεται στον προϋπολογισμό κονδύλι 350 χιλιάδων ευρώ για την ενοικίαση απορριμματοφόρων.

Για την αγορά νέων απορριμματοφόρων, την χρηματοδότηση των οποίων είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επίσης δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχει γίνει ούτε καν η δημοπρασία από όσο γνωρίζω.

Με ένα απλό εντέλλεσθε θα μπορούσε ο Δήμαρχος να είχε προσλάβει τους 39 συμβασιούχους, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ.

Σε αυτούς που λένε ότι δεν χρειαζόμαστε εκατό άτομα στην καθαριότητα, τους λέω ότι και λίγα είναι. Οι ανάγκες δεν αφορούν μόνο την αποκομιδή, θα πρέπει σύντομα, εν όψει και της τουριστικής περιόδου, να καθαριστούν όλα τα χωριά και οι τουριστικές περιοχές.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου εκδόθηκε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας. Τότε, ως Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων είχαμε προσφύγει κατά αυτής της απόφασης. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή νέα απόφαση του Δήμου για την απόσυρση της προσβαλλόμενης απόφασης, ώστε να μας απαντήσει, όπως και έγινε, ότι απορρίπτεται η προσφυγή μας, γιατί δεν συντρέχουν πλέον λόγοι. Ο καθένας καταλαβαίνει και βγάζει τα συμπεράσματά του.»


Current track

Title

Artist

Background