Current track

Title

Artist

Background

Σπύρος Καλογερίας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος "Λαϊκή Συσπείρωση", Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου

Με την Λαϊκή Συσπείρωση θα αγωνιστούμε να εντάξουμε κονδύλια για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Πα 15/09/2023«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του 80, είμαι και πάλι υποψήφιος σε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πάντα στήριζα τον χώρο της ευρύτερης αριστεράς, ενώ είχα διατελέσει και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ενιαίου Συνασπισμού. Αποφάσισα τώρα να θέσω υποψηφιότητα, γιατί είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τον λαό η ανάγκη να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και αυτό μπορεί να γίνει ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές το ΚΚΕ ενισχύθηκε, τόσο πανελλαδικά, όσο και στη Ζάκυνθο. Συμπορεύθηκαν μαζί μας πολίτες που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ, αλλά που συμφωνούν πως πρέπει κάτι να αλλάξει. Η συμμαχία με τον λαό ήταν ανέκαθεν προτεραιότητά μας. Αν ο λαός οργανωθεί, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Επέλεξα να είμαι υποψήφιος στη Περιφέρεια, γιατί αποτελεί την βαθμίδα εξουσίας μεταξύ κράτους και Δήμου. Υπάρχουν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση που ναι μεν δίνονται, αλλά σύμφωνα με τα κριτήρια της Ε.Ε., στη κατεύθυνση της ενίσχυσης της κερδοφορίας, της επιχειρηματικής δράσης και όχι των λαϊκών αναγκών. Εδώ χρειάζεται η παρέμβαση της Περιφέρειας, στο να διεκδικήσει προγράμματα με φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Η κα Κράτσα, σε σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και τον πρώην αντάρτη κ. Σπύρου, λειτούργησε ακολουθώντας τις κυβερνητικές εντολές και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν διαφορές με τον κ. Γαλιατσάτο σε επιμέρους ζητήματα, όμως στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η ιδιωτικοποίηση του νερού και η ανάπτυξη τουριστικών νησίδων στα Ιόνια νησιά, τύπου Ντουμπάι. Ψηφίστηκε η ψηφιακή ανάπτυξη με τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας με ένα κονδύλι τριών εκατομμυρίων ευρώ, που δεν προσφέρει τίποτα στις λαϊκές ανάγκες, όταν η υγεία και τα σχολεία μας χρειάζονται άμεση ενίσχυση. Αυτά μπορούν να αλλάξουν αν υπάρχει η πολιτική βούληση και το παράδειγμα του Δημάρχου Πάτρας κ. Πελετίδη είναι ορατό. Παίρνει χρήματα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα εντάσσει στις κοινωνικές ανάγκες. Αυτά η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα δεν τα έκανε.

Εμείς θα αγωνιστούμε για να εντάξουμε κονδύλια που αφορούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί έμμεσα να βοηθήσει η Περιφέρεια και το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Υπάρχει πράγματι υποστελέχωση, αλλά δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, δεν προσλαμβάνουν προσωπικό, δεν θέλουν τον χαρακτήρα της δημόσιας υγείας. Θέλουν να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και μετά βάση σχεδιασμού να περάσουν τα Νοσοκομεία στις ιδιωτικές ιατρικές εταιρίες. Συνειδητά γίνεται αυτό.

Κράτσα και Γαλιατσάτος ψήφισαν μαζί την αναπλήρωση των κενών σε εργαζόμενους των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μόνο με συμβασιούχους. Ο κ. Γαλιατσάτος ψήφισε τη δυνατότητα ανάπτυξης ανεμογεννητριών στα Ιόνια νησιά. Αποδέχθηκε την ίδια κεντρική κατεύθυνση.

Εμείς θέλουμε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και έναν σχεδιασμό για την αντισεισμική θωράκιση της Ζακύνθου που σήμερα παντελώς απουσιάζει. Δεν έχει γίνει στατικός έλεγχος στα δημόσια κτήρια και ειδικά στα σχολεία, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το τι συγκροτημένα πρέπει να γίνει σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στη Ζάκυνθο.

Κάποτε ο κ. Σπύρου είχε κατέλθει υποψήφιος με το πρόσχημα του αντάρτη και στη πορεία συνεργάστηκε με την κα Κράτσα. Τώρα με την ίδια μεθόδευση εμφανίσθηκε ως υποψήφιος αντάρτης από τον ίδιο πολιτικό χώρο ο κ. Τρεπεκλής. Είναι σχεδιασμένα όλα αυτά, για να μην έχει διαρροή ο χώρος της ΝΔ από δυσαρεστημένους πολίτες.

Σε ότι αφορά τον Δήμο, επίσης υπάρχει καλό κλίμα για τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι επικεφαλής υποψήφιοι και το ίδιο ισχύει και για τα στελέχη τους. Πλασάρονται ως ανεξάρτητοι αλλά είναι ενταγμένοι κομματικά και πολιτικά.

Θα είμαστε παρόντες στον 2ο γύρο των εκλογών.»


Current track

Title

Artist

Background