Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Θεοδωρίτσης
Γραμματέας Δ.Σ ΑΓΕΖ

Ο αθλητισμός προάγει αξίες και ιδανικά, την ευγενή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό – 403 παιδιά στην ΑΓΕΖ σε στίβο και μπάσκετ

Τε 14/02/2024«Μέσα από τον αθλητισμό μπορεί να προαχθεί μια καλύτερη κοινωνία. Έτσι μπορούν να αποφευχθούν όλα τα περιστατικά βίας που παρατηρούμε τελευταία.

Η ΑΓΕΖ μετά από 44 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, σήμερα είναι καλύτερα από ποτέ. Τα τμήματα ΜΠΑΣΚΕΤ & ΣΤΙΒΟΣ παραμένουν ενεργά και σε ιδιαίτερη άνθηση. Συνολικά έχουμε 403 παιδιά σε στίβο και μπάσκετ. Ο σύλλογος επιβιώνει οικονομικά από τις συνδρομές μελών και αθλητών. Είμαστε ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και όσα χρήματα εισπράττουμε τα ξοδεύουμε σε προπονητικό προσωπικό και ταξίδια που είναι κάθε εβδομάδα πάρα πολλά. Αρκεί να σκεφτείτε ότι έχουμε επτά αγωνιστικά τμήματα που μετέχουν σε επτά διαφορετικά πρωταθλήματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν δύο συναντήσεις στο γραφείο του Δημάρχου, στις οποίες ήταν η ΑΓΕΖ και ο ΖΑΟ.

Τέθηκαν τα θέματα επισκευής της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου της Παναγούλας και το θέμα του πιστοποιητικού πυρασφάλειας.

Ο Δήμαρχος κ. Στασινόπουλος μας είπε ότι μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει δρομολογηθεί με μελέτη η εργολαβία για την στέγη. Το πρόβλημα στη στέγη προέκυψε από το 2020 με τον Ιανό. Είχε γίνει μια παρέμβαση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά αποδείχτηκε ότι τεχνικά ήταν λανθασμένη και κάθε φορά που έβρεχε έμπαζε νερό από τη στέγη και κινδύνευε να καταστραφεί το παρκέ του κλειστού που ήταν καινούργιο.

Ο Δήμος θα εκδώσει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το κλειστό. Ο νόμος αναφέρει ότι το πιστοποιητικό εκδίδεται είτε από τον κύριο του χώρου που είναι ο Δήμος, είτε από τους χρήστες του χώρου, δηλαδή την ΑΓΕΖ, τον ΖΑΟ ή το σχολείο που χρησιμοποιεί το κλειστό. Είναι σημαντικό που εκδίδει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας ο Δήμος.

Η δεύτερη συνάντηση έγινε την περασμένη Παρασκευή όπου ήταν παρών ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κόττης που είναι φίλος της ΑΓΕΖ και επίτιμο μέλος μας. Συζητήσαμε για την επιδιόρθωση της νότιας κερκίδας του εθνικού σταδίου που υπέστη ζημιά από τους σεισμούς του 2018. Μας ενδιαφέρει και η αίθουσα ενδυνάμωσης για τους αθλητές του στίβου, που είναι κάτω από την κερκίδα και έχει δοθεί σε εμάς, την οποία με δικές μας δαπάνες εξοπλίσαμε.
Χρειάζεται μια μελέτη και η ενίσχυση της κερκίδας, κάτι που θεωρείται αυτονόητο ότι μπορεί να γίνει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αφού η ζημιά προκλήθηκε από φυσική καταστροφή.

Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στο εθνικό στάδιο, στον χώρο που υπήρχε το παλιό γυμναστήριο το οποίο κατεδαφίστηκε. Θεωρούμε πως όλοι είναι θετικοί στο να γίνει αυτό το έργο και ανέλαβαν πρωτοβουλίες. Ο Δήμαρχος θα κινηθεί προς την Περιφέρεια σχετικά με τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου και ο Βουλευτής Ζακύνθου θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση διεκδικώντας χρηματοδότηση του έργου.

Είναι σημαντικό που και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις ενδιαφέρονται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κωνσταντίνου θέτει το ζήτημα εντός στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ο κ. Μαλαπέτσας που επίσης έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης. Επίκειται συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Καποδίστρια που επίσης ενδιαφέρεται να βοηθήσει. Βλέπουμε μια αυξημένη κινητικότητα και αυτό μας δίνει μια αισιοδοξία.»


Current track

Title

Artist

Background