Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Ο λαός ξέρει την αλήθεια και εμπιστεύεται την κυβέρνηση της ΝΔ που με σοβαρότητα αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας

Πα 18/03/2022


«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη κυβέρνηση, είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας μας. Ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας θα ανακουφιστεί από τα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα γίνεται και μια προσπάθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχυθούν περαιτέρω τα μέτρα στήριξης. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεπεράσουμε τα όρια των δημοσιονομικών μας δεδομένων, για να μην μπει ξανά η χώρα σε μνημόνια και χρέη.

Δεν πουλάμε ψέματα όπως έκανε παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός ξέρει την αλήθεια και εμπιστεύεται τη κυβέρνηση της ΝΔ που με σοβαρότητα αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα σταματήσει και ο πόλεμος στην Ουκρανία που επιβαρύνει και επιτείνει την ενεργειακή κρίση η οποία δεν είναι δημιούργημα του κ. Μητσοτάκη, είναι εισαγόμενη. Αν δεν τελειώσει έγκαιρα ο πόλεμος στην Ουκρανία και συνεχιστεί η κρίση ακρίβειας, θα λάβουμε έξτρα βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλειοδοσία όμως εμείς δεν κάνουμε, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ. Στερούνται σοβαρότητας τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης και το βλέπουμε αυτό στα δημοσκοπικά ευρήματα.

Το 2017 είχαμε αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, και έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει κριτική σε εμάς; Δεν το λέω για να γίνει κάποιου είδους συμψηφισμός, αλλά είναι ψέμα αυτό που λένε ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε κάτι περισσότερο στη κοινωνία και δεν το κάνουμε.

Οφείλουμε να στηρίξουμε την Ουκρανία. Όταν ακόμα και η Πορτογαλία στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, πως εμείς που επικαλούμαστε, και σωστά το κάνουμε, το διεθνές δίκαιο, δεν θα ενισχύαμε αυτή τη χώρα;

Η κυβέρνηση έχει στηρίξει έμπρακτα τη ΔΕΥΑΖ με τρία εκατομμύρια ευρώ για να ξεπληρώσει χρέη της προς τη ΔΕΗ και να εξυγιανθεί. Επίσης της δινόταν η δυνατότητα να πάρει δάνειο σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ και δεν το έκανε, πήρε τελικά επτακόσιες χιλιάδες. Πόσο δηλαδή ακόμα θα στηρίζει οικονομικά τη ΔΕΥΑΖ η κυβέρνηση;
Έπρεπε να είχαν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα κατά της VOLTERRA. Δεν επιτρέπεται οριζόντια να κόβονται παροχές νερού ακόμα και σε πολίτες που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους.

Το 2019 όταν ανέλαβε η ΝΔ, η ΔΕΗ ήταν υπό κατάρρευση και έπρεπε να στηριχθεί. Σήμερα που τα πράγματα πάνε καλύτερα, θα πρέπει να δούμε εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο τιμολογείται η κατανάλωση της ενέργειας στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας. Δεν είναι σωστό να χρεώνεται με οικιακό τιμολόγιο. Θα θέσω το ζήτημα αυτό μαζί με άλλους συναδέλφους, γιατί είναι ένα δίκαιο αίτημα.

Θα έπρεπε κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να σέβονται τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον ΟΔΑΖ. Είναι ένα ερωτηματικό προς διερεύνηση, το πως μια ηλικιωμένη τρόφιμος ενώ ήταν αρνητική σε τεστ COVID που έκανε στον ΟΔΑΖ, λίγες ώρες μετά στο Νοσοκομείο ανιχνεύθηκε θετική. Είναι πάντως κάτι που μπορεί να συμβεί.
Το ότι εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα στον ΟΔΑΖ, δεν λέει κάτι και δεν σημαίνει ότι δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα. Ακόμα και στο Νοσοκομείο γιατροί κολλούν COVID, τι σημαίνει αυτό, πως δεν τηρούνται τας πρωτόκολλα;
Στον ΟΔΑΖ, το 2018 είχαμε τριάντα οκτώ θανάτους και στο τελευταίο διάστημα των δεκαέξι μηνών, είχαμε είκοσι έξι θανάτους. Ο ΟΔΑΖ δεν είναι ένα απλό γηροκομείο, αλλά ένα μικρό κέντρο αποκατάστασης βαριών περιστατικών για συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να υποστηριχτούν κατάλληλα στο νοσοκομείο ή στο σπίτι τους. Μακριά η μικροπολιτική από την υγεία, από τον ΟΔΑΖ, το Νοσοκομείο και τις δομές υγείας.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background