Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Σε δύσκολες εποχές, αναπτύξαμε τη χώρα, μειώσαμε την ανεργία και 57 φόρους – 5,5 δις € τα νέα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας

Τρ 13/09/2022«Ποτέ και κανένας δεν είναι ικανοποιημένος με το μέγεθος των αυξήσεων και επιδομάτων που δίνει μια κυβέρνηση, όμως εμείς σε δύσκολες εποχές, αναπτύξαμε τη χώρα, μειώσαμε την ανεργία και μειώσαμε 57 φόρους. Τα μέτρα στήριξης ύψους 5,5 δις ευρώ είναι επιδοματικού χαρακτήρα, άλλα μόνιμα και άλλα έκτακτα και έρχονται προσθετικά στα ήδη άλλα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας που είχαμε λάβει. Ο δημοσιονομικός χώρος που έχουμε δημιουργήσει προέρχεται από την ανάπτυξη και τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν έρθει στη χώρα. Είναι λογικό να μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα, γιατί δεν θα εκτροχιάσουμε την οικονομία. Θα στηρίξουμε όμως, σε κάθε περίπτωση, τον Έλληνα πολίτη.

Το παρελθόν μας έχει διδάξει πως ανίερες συμμαχίες κομμάτων που δεν είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους, δεν μακροημέρευσαν κυβερνητικά. Ασφαλώς και θα είναι μια τερατογέννηση, μια πιθανή συνεργασία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Μέρα25 και ΚΚΕ. Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο, έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση. Ούτε πειραματισμούς, ούτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις. Είπαμε στον κ. Τσίπρα, αφού ο ίδιος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, να πάμε μαζί και να αλλάξουμε την απλή αναλογική που μόνο προβλήματα δημιουργεί, και να επαναφέρουμε την ενισχυμένη αναλογική για να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος.

Οι παραλίες της βόρειας Ζακύνθου όπως και αυτή του Ναυαγίου έχουν σχηματιστεί από σεισμούς. Βλέπουμε για πρώτη φορά την πολιτεία, αυτή την κυβέρνηση, να ασχολείται με το Ναυάγιο και γενικότερα την ορεινή Ζάκυνθο, με σκοπό να λύσει χρόνια προβλήματα. Ανέκαθεν πήγαιναν στο Ναυάγιο τουρίστες δίπλα στα πρανή, ανέκαθεν έδεναν όπου να ναι τα ημερόπλοια, δεν είναι τωρινά αυτά τα ζητήματα για αυτό και πρέπει να μπουν ένας κανόνες για τη λειτουργία αυτής της περιοχής, να υπάρχει έλεγχος και τάξη, για την ασφάλεια των επισκεπτών. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι γνωστά τα συμφέροντα που υπάρχουν στην περιοχή. Εμείς δεν θα απολογηθούμε για το ότι μέσα σε επτά μήνες δεν λύσαμε προβλήματα σαράντα ετών.

Έχω ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και μάλιστα εγγράφως, για την αναγκαιότητα να στελεχωθεί με προσωπικό ο λιμενικός σταθμός Βολιμών, που έχει να λειτουργήσει εδώ και χρόνια. Είναι αναγκαίο να στελεχωθεί με προσωπικό και να του διατεθεί και σκάφος. Προσωπικά θα πιέσω με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει αυτό, και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει. Έχουν γίνει ανάλογα αιτήματα και από τον Λιμενάρχη Ζακύνθου, ο οποίος εμμέσως μας λέει ότι χωρίς αυτόν τον λιμενικό σταθμό, αδυνατεί να επιβλέπει το Ναυάγιο. Πράγματι το Λιμεναρχείο Ζακύνθου δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό, όμως η εφαρμογή όλων των αρμοδιοτήτων του, δεν είναι θέμα προσωπικού. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να πιστέψω πως όταν δένει ένα πλοίο στο λιμάνι δεν μπορούν να κατέβουν δύο λιμενικοί για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία στην παραλιακή. Υπάρχει θέμα διοίκησης και δεν θα το κρύψω.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background