Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Τσίπηρας
Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας

Θα υπηρετήσω το Δήμο ως Σύμβουλος της αντιπολίτευσης – Χάσαμε μια τετραετία, απέτυχε η Δημοτική Αρχή, θα αποχωρήσει χωρίς έργο

Πε 10/11/2022«Καλούμε να υπηρετήσω ως Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, της παράταξης «ΑΝΑΔΡΑΣΗ», υπηρετώντας τις αρχές και αξίες μας. Προβληματίστηκα από τις αποχωρήσεις του κ. Αγαλιανού και του κ. Κοπανά, καθώς και από τις τοποθετήσεις τους, λόγω των εξελίξεων και των διαδικασιών εντός του Δημοτικού Συμβουλίου που απογοήτευσαν δύο ανθρώπους με ιστορία και με σημαντικό έργο στον Δήμο Ζακύνθου. Προβληματίστηκα για το αν θα έπρεπε και εγώ να αποδεχτώ τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, όμως αποφάσισα να δώσω το παρόν. Ο συνδυασμός μας εξακολουθώ να πιστεύω πως είχε και έχει τα εμπειρότερα στελέχη, είναι η καλύτερη παράταξη και ήταν κρίμα που δεν εκλέχτηκε σε αυτή τη χρυσή εποχή για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή Αρετάκη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει προς όφελος των Ζακυνθινών τα εκατομμύρια ευρώ των κρατικών επιχορηγήσεων που δόθηκαν μέσω προγραμμάτων. Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες για τον τόπο μας. Χάσαμε μια τετραετία, δεν αναπτύχθηκε η Ζάκυνθος, απέτυχε η Δημοτική Αρχή και θα αποχωρήσει. Εμείς οφείλουμε να παλέψουμε, να σηκώσουμε στην πλάτη μας αυτόν τον τόπο και να διασώσουμε ότι μπορούμε.

Το Δίκτυο Συνεργασίας έχει εγκρίνει για τον Δήμο έργα ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Για παράδειγμα, ο Δήμος υπέβαλε πρόταση για να κατασκευάσει Παιδικές Χαρές, και στην πρότασή που κατέθεσε, είχαμε τέσσερεις σελίδες παρατηρήσεις, κάτι που δείχνει την ολιγωρία του Δήμου, την απειρία του και την ανικανότητά του. Το Open Mall κινδυνεύει, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, όπως και το έργο της ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη. Επίσης δεν πρέπει να χαθούν τα χρήματα για το πρόγραμμα διαλογή στη πηγή, ένα εγκεκριμένο έργο, όπως και άλλα που δυστυχώς δεν αξιοποιήσαμε.

Κάλεσα τον Δήμαρχο να έρθει στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Συνεργασίας, του οποίου άλλωστε ο Δήμος είναι μέλος, για να δει πως λειτουργούμε, με απολογισμούς και ισολογισμούς.

Όταν χθες ορκίστηκα Δημοτικός Σύμβουλος, ρώτησα τον κ. Αρετάκη για πιο έργο πιστεύει ότι θα τον θυμούνται οι Ζακυνθινοί και δεν μου απάντησε. Το έργο των νέων σφαγείων ο δήμαρχος μου είπε ότι θα το κατασκευάσει με τα δικά του χρήματα. Μπορεί να το κάνει για να βάλει το όνομά του πάνω στο έργο, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι εμείς δεν ψάχνουμε ευεργέτες, δεν κάνουμε ελεημοσύνη. Υπήρχε κρατική επιχορήγηση που είχε εξασφαλίσει η Περιφέρεια για το έργο αυτό, την οποία έχει απωλέσει ο Δήμαρχος και αυτό δείχνει την ανικανότητα του. Προσωπικά, όταν ανέλαβε καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή, παρέδωσα στον Δήμαρχο τα έργα ύδρευσης, στα ορεινά και στη Φιλικών, τα οποία χάθηκαν λόγω της ανικανότητάς του. Έχασε τις προθεσμίες χωρίς να υπογράψει τις συμβάσεις με τους εργολάβους. Δημοπράτησε εκ νέου τα έργα, λαμβάνοντας ελάχιστη έκπτωση και ζημιώνοντας με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κάθεται τώρα και λέει ότι θα κάνει έργα ύδρευσης. Δηλαδή αυτά τα έργα που βρήκε έτοιμα, για τα οποία αν έκανε το καθήκον του σήμερα θα είχαν ολοκληρωθεί και θα τα απολάμβαναν όλοι οι Ζακυνθινοί.

Θα πρέπει να δούμε με ιδιαίτερη προσοχή την εκλογή του νέου Δημάρχου. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά είναι νωρίς ακόμα.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background