Current track

Title

Artist

Background

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ | Ν.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Την υπόθεση ΚαΪλή την εκμεταλλεύονται πολιτικά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τε 14/12/2022Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, ότι η υπόθεση Καϊλή αποτελεί ένα λυπηρό γεγονός για όλους. Αποτελεί πλήγμα στην εικόνα της χώρας μας, πλήγμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πλήγμα στους θεσμούς και στη πολιτική.
Αλλά ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα ήταν στη Παράταξη μας, στο ΠΑΣΟΚ που την ανέδειξε αλλά και που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε εμφανώς ξένο σώμα. Επί αρκετούς μήνες είχε αποστεί από κεντρικές πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα, που κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά του Ν. Ανδρουλάκη στην εισαγγελία Αρείου Πάγου, για την επαίσχυντη παρακολούθηση, βγήκε δημόσια να ταυτιστεί με τη γραμμή της ΝΔ για υποβάθμιση του όλου ζητήματος. Στη ΔΕΘ, φωτογραφήθηκε με πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης στα παράλληλα φόρουμ, που διοργανώθηκαν στη πόλη, ενώ επιδεικτικά και προκλητικά, δεν παρέστη στην ομιλία του Προέδρου του κόμματός της, δύο μέρες μετά.
Αποδοκιμάστηκε δε δημόσια από τον Ν. Ανδρουλάκη η τοποθέτησή της για τις εργασιακές σχέσεις στο Κατάρ.

Οι παγερές σχέσεις Ανδρουλάκη –Καϊλή δεν είναι εφεύρημα, όπως θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να παρουσιάσουν, αλλά γεγονός για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι σε sites και εφημερίδες! Η απόφαση διαγραφής της Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ήταν ακαριαία. Με το που συνελήφθη από τις Βελγικές αρχές, διαγράφτηκε αμέσως από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής σε υποθέσεις διαφθοράς και παραβίασης της πολιτικής ηθικής.

Καθυστερήσαμε να τη διαγράψουμε, όπως μας κατηγορούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι;
Πώς θα φαινόταν αν διέγραφε την κα Καϊλή, που είναι σκιώδης εισηγήτρια στην επιτροπή pega; Η διαγραφή της θα εκλαμβανόταν ως ευθεία παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Εξεταστικής Επιτροπής και υπονόμευση της προσπάθειας διαλεύκανσης της υπόθεσης των υποκλοπών. Τέτοια θεσμικά παιχνίδια δεν μας εκφράζουν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δεν μετέρχονται τέτοιων παραθεσμικών μεθόδων και δεν θα διακινδύνευαν ο όλος θεσμικός χειρισμός της υπόθεσης των υποκλοπών να σκιαστεί.
Την υπόθεση ΚαΪλή την εκμεταλλεύονται πολιτικά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Την παράταξη που υλοποίησε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, που θεσμοθέτησε τη δημόσια λογοδοσία, που συγκρότησε τις ανεξάρτητες άρχες Το ΠΑΣΟΚ της διαύγειας, της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του οικονομικού εισαγγελέα, της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πάνω στην οποία ακριβώς στηρίχτηκαν οι αρχές για την κατάσχεση της περιουσίας της κα Καϊλή. (Οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι έχουν κάτι αντίστοιχο να μας επιδείξουν;)
Το να ταυτίζουμε επίσης την ατομική ευθύνη με την συλλογική ευθύνη είναι απαράδεκτο.

Για όσους πάλι επιδιώκουν να ετεροκαθορίσουν το ΠΑΣΟΚ ανάλογα με την συγκυρία, επισημαίνουμε ξανά και μονότονα:
Έχουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία, τη δική μας ιδεολογική αυτονομία και δεν υπάρχουν πολιτικές, που φέρνουν κοντά το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαστε κοντά και μέσα στην κοινωνία, και μαζί με τους πολίτες θα ανοίξουμε το βηματισμό μας το επόμενο διάστημα, στον δρόμο προς τις εκλογές και μετά από αυτές, με το πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε την Κυριακή στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

ΥΓ. Θα συνιστούσαμε στον Βουλευτή Ζακύνθου, ο οποίος έσπευσε να μας ψέξει, ότι τάχα αποφεύγουμε να πάρουμε θέση για το θέμα Καϊλή, να είναι περισσότερο ψύχραιμος και υπομονετικός, γιατί τα γεγονότα τον διαψεύδουν, καθώς, ακριβώς μετά από εκείνον, μίλησε στο ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.


Current track

Title

Artist

Background