Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Το θέμα της εργολαβίας στο Νοσοκομείο θα διερευνηθεί μέχρι τέλους – Δεν θα υπάρξει καμιά έκπτωση στην απόδοση ευθυνών

Πα 25/11/2022«Το θέμα της εργολαβίας στο Νοσοκομείο θα διερευνηθεί μέχρι τέλους και δεν θα υπάρξει καμιά έκπτωση σε ότι αφορά την απόδοση ευθυνών αν υπάρχουν. Ο διοικητής του Νοσοκομείου και κάθε άλλος, πρέπει να ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες.

Εγώ δεν φωτογραφίζομαι μόνο στο Νοσοκομείο όπως λέει ο κ. Κασσιμάτης. Φωτογραφίζομαι στο Ναυάγιο, στο λιμάνι, στο Εργατικό Κέντρο και αλλού, για να δείχνω στους πολίτες τι έργα κάνουμε εμείς και τι δεν έκαναν αυτοί στο παρελθόν. Ο κ. Κασσιμάτης εκφράζει άποψη για το θέμα λες και στο παρελθόν ήταν εργολάβος ή μηχανικός. Εγώ δεν είμαι και δεν παρακολουθώ τις εργολαβικές διαδικασίες, αλλά το έργο που γίνεται.

Εδώ δεν έχουμε κάποια απευθείας ανάθεση όπως ειπώθηκε. Η διοίκηση του Νοσοκομείου θέλησε να αλλάξει τα δάπεδα και να διαμορφώσει ένα χώρο στάθμευσης και όπως φαίνεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναρτήθηκαν δύο διαγωνισμοί. Έγιναν δύο προκηρύξεις με πρόσκληση ενδιαφέροντος και για τα δύο έργα και δεν εμφανίστηκε κανείς. Στην 3η προκήρυξη εμφανίστηκε ο υπάλληλος κ. Σπίνος που αιτήθηκε να υλοποιήσει τα έργα. Η διοικητική διευθύντρια δήλωσε ότι μπορεί να κάνει το έργο ο κ. Σπίνος και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που ασχολήθηκε με το θέμα, έδωσε την έγκρισή του για να εκτελέσει τα έργα το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Θα δούμε αν οι διαδικασίες έγιναν σωστά, αν για παράδειγμα υπήρξε δόλος στην απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όμως τα δύο έργα είναι ορατά, έχουν ολοκληρωθεί, είναι εκεί και είναι μετρήσιμα. Η Επιτροπή Παραλαβής του έργου, η οποία απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου υπέγραψε ότι το έργο έγινε όπως προβλεπόταν. Το λέω επειδή ακούστηκε το περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Υπήρξε καταγγελία μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και είχε ξεκινήσει η έρευνα από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο, πριν την καταγγελία που έκανε ο πρώην Υπουργός κ. Πολάκης. Το Δ.Σ του Νοσοκομείου εξουσιοδοτεί κάθε φορά τον διοικητή για να γίνεται το κάθε έργο. Θέλω να πιστεύω ότι το έργο έγινε σωστά αλλά αυτό θα το εξετάσουμε.

Θα εξετάζουμε το ηθικό ζήτημα που προκύπτει, για το αν έπρεπε να κάνει το έργο ο κ. Σπίνος ή όχι. Ο εργολάβος έχει πληρωθεί και στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι δεν είναι κάποιο γαλάζιο στέλεχος. Να ανατρέξει στα ψηφοδέλτια του 2014 ο κ. Κασσιμάτης και να δει το όνομα του κ. Σπίνου, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Δημήτρη Κουρή. Ανήκει σε αυτόν τον πολιτικό χώρο και δεν το αναφέρω ως μομφή, αλλά για να δείξω ότι δεν πρόκειται για συναλλαγή όπως καταγγέλλουν. Δηλαδή αν υπάρχει συναλλαγή, αυτή αφορά μόνο αυτούς που δίνουν το χρήμα και όχι και αυτούς που το παίρνουν;

Μίλησα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, έθεσα κάποια ερωτήματα, αλλά από τη στιγμή που διενεργείται ΕΔΕ δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τώρα. Η ΕΔΕ αφορά την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και την ερμηνεία που δόθηκε στη σχετική νομοθεσία για την απόφασή του. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ηθικό ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Το έργο έπρεπε απαραίτητα να γίνει και πιθανών κάτω από την πίεση της αναγκαιότητας αυτής να μην ακολουθήθηκαν σωστά όλες οι διαδικασίες. Θα τα δούμε όλα αυτά μέσω της ΕΔΕ. Αλλά το να προσπαθούν κάποιοι συστηματικά να βάλουν κατά του Νοσοκομείου και να παρουσιάζουν συνεχώς την εικόνα μιας κατάρρευσης, είναι κάτι καθόλου σωστό.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background