Current track

Title

Artist

Current show

Jazz Life

00:00 02:00

Current show

Jazz Life

00:00 02:00

Background

Διονύσιος Γιακουμέλος
Πρόεδρος Κοινότητας Πλάνου-Τσιλιβή

Το Τσιλιβή είναι η ζωή μου, είναι το σπίτι μου, δεν μπορώ να το βλέπω να βρωμάει

Πα 16/07/2021


«Προσπαθούμε να διατηρούμε καθαρή την όλη περιοχή, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα χωρίς την βοήθεια του Δήμου. Τα προηγούμενα χρόνια στο Τσιλιβή είχαμε μέχρι και έξι άτομα για πεζή καθαριότητα. Φέτος έχουμε μόνο έναν, του έχουμε διαθέσει αυτοκίνητο και τον πληρώνουμε εμείς οι επιχειρηματίες. Τι να κάνει ένας άνθρωπος; Να καθαρίσει παραλίες, δρόμους, πεζοδρόμια, χαντάκια; Το Τσιλιβή είναι η ζωή μου, είναι το σπίτι μου, και δεν μπορώ να το βλέπω να βρωμάει.

Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καθαριότητας κ. Τουρκάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κάνδηλα, να μας δώσουν τουλάχιστον τέσσερα άτομα για πεζή καθαριότητα. Τουριστική περιοχή είμαστε. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό, μετά είπαμε για δύο άτομα, φτάσαμε έστω στον έναν και τελικά δεν μας έχουν δώσει κανέναν.

Πληροφορήθηκα ότι στον Λαγανά έχουν από τον Δήμο πεζή καθαριότητα και αν ισχύει αυτό, γιατί θα το ψάξω, δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη διάκριση.

Δεν θέλω να τα ισοπεδώνω όλα, και δεν έχω λόγο να κρύβομαι από κανέναν. Η αποκομιδή γίνεται κανονικά και έχουμε μια σωστή συνεργασία με τον κ. Τουρκάκη. Προμηθευτήκαμε πριν από λίγο 21 κάδους, τους οποίους σήμερα τοποθετούμε σε διάφορα σημεία. Δεν λέω ότι ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα. Μάλιστα σε συνεννόηση με τον κ. Τουρκάκη, έρχεται η αρπάγη ανά δύο με τρεις ημέρες και μαζεύει τα ογκώδη από σπίτια και επιχειρήσεις.

Στην παραλία του Γαϊδάρου που ανήκει στο Τραγάκι, πράγματι είχαν συγκεντρωθεί ογκώδη απορρίμματα,, που είχαν μαζευτεί από τον βυθό της θάλασσας μέσω μιας εθελοντικής πρωτοβουλίας. Είχαν παραμείνει στον χώρο για κάποιες ημέρες αλλά απομακρύνθηκαν.

Σε ότι αφορά το νερό, έχει γίνει πιο έντονο το πρόβλημα. Συναντηθήκαμε με στελέχη της ΔΕΥΑΖ και πληροφορηθήκαμε ότι έχουμε 35 κυβικά νερό την ώρα, που σημαίνει ότι δεν φτάνει με τίποτα. Ύστερα από συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο δόθηκε μια λύση, από μια ιδιωτική γεώτρηση των αδελφών Πομόνη, και έτσι έχουμε περισσότερο νερό. Επίσης μου υποσχέθηκε ο κ. Αρετάκης ότι θα μας δώσει και μια υδροφόρα που θα έρχεται και θα ρίχνει νερό στις δεξαμενές της Κοινότητας. Έγιναν κάποια πράγματα, μπήκαν για πρώτη φορά ρολόγια στις αντλίες των γεωτρήσεών μας, καθαρίστηκαν και έγινε σέρβις, αλλά δεν έγινε το πιο σημαντικό από αυτά που ζητήσαμε. Να γίνουν κάποιες επιπλέον γεωτρήσεις για να αντλούμε περισσότερο νερό.

Κάποιοι συνεχώς ανακαλύπτουν προβλήματα και δεν θέλουν να πάμε μπροστά. Βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές και θέλουν να πάω σπίτι μου. Θα το κάνω όταν κρίνω ότι πρέπει, αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη, και δεν θα τους αφήσω να λένε ψέματα. Δεν έσκασε κανένα αποχετευτικό στον Πλάνο. Υπάρχει ένα προβληματάκι με ένα συγκεκριμένο φρεάτιο, στο οποίο περνάνε τα συσσωρευμένα λύματα των ξενοδοχείων κυρίως του Τραγακίου. Υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα για το πότε ο κάθε ξενοδόχος θα αδειάζει τα λύματα στο δίκτυο. Η τήρηση του προγράμματος είναι ένα θέμα γιατί όταν τηρείται δεν υπάρχει πρόβλημα. Πράγματι στο συγκεκριμένο φρεάτιο υπάρχουν κάποιες αναθυμιάσεις και οσμές, όμως το πρόβλημα δεν είναι στο μέγεθος που κάποιοι το παρουσιάζουν. Όλα λειτουργούν ομαλά μέχρι τώρα.

Για τα δεδομένα της εποχής πάμε καλά σε ότι αφορά τον τουρισμό. Ελπίζουμε πως τώρα που θα έρθουν και οι Βρετανοί, θα βελτιωθούν κατά πολύ τα πράγματα.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: