Current track

Title

Artist

Background

Παναγιώτης Αβράμης
Δημοτικός Σύμβουλος

Με απόφαση ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ο Λίβας δέχεται σκουπίδια και από ιδιωτικά απορριμματοφόρα με αντίτιμο 80€/τόνο

Πα 8/07/2022



  • Περιφερειάρχης και Δήμαρχος άνοιξαν τις πόρτες στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής.

«Ενισχύοντας τον προβληματισμό μου, όπως τον εξέθεσα χθες, περί ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, ένα σχέδιο που είναι ήδη σε εξέλιξη, θα ήθελα να προσθέσω ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021 με απόφαση του Δ.Σ του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, άνοιξαν τις εγκαταστάσεις στον Λίβα για να δέχονται σκουπίδια από ιδιώτες.

Αυτή η διαδικασία γίνεται ήδη από ιδιώτη ο οποίος με σύμβαση που έχει υπογράψει με τη FRAPORT μεταφέρει σκουπίδια από το αεροδρόμιο. Από πληροφορίες που έχω, με τον ίδιο τρόπο ιδιώτες συλλέγουν σκουπίδια επιχειρήσεων-ξενοδοχείων και τα μεταφέρουν στον Λίβα με το αντίτιμο να είναι 80 ευρώ ο τόνος, σύμφωνα και με την απόφαση του Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ. Την ίδια ώρα, το αντίτιμο για τα απορρίμματα του Δήμου, είναι 90 ευρώ ο τόνος. Αυτή η απόφαση του Δ.Σ. του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ δεν κοινοποιήθηκε ποτέ, δεν γνωστοποιήθηκε στη Ζακυνθινή κοινωνία για να ξέρει τι συμβαίνει, εμείς την βρήκαμε από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Η Περιφερειάρχης κα Κράτσα, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μοθωναίου και ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης, ως μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, άνοιξαν τις πόρτες του Λίβα στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής. Να πουν στη κοινωνία ότι ξεκάθαρα αυτό ήταν το σχέδιό τους. Ξεκάθαρα έγινε προσπάθεια να απαξιωθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου για να φτάσουμε ως εδώ.»

 



Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background