Current track

Title

Artist

Background

Γιάννης Φιλιπποπολίτης
Τουριστικός Πράκτορας

Φέτος είχαμε μια καλή σεζόν, φτάσαμε στις 450 χιλιάδες αφίξεις – Οι προοπτικές για την επόμενη τουριστική σεζόν είναι θετικές

Τρ 12/10/2021



«Φέτος είχαμε μια καλή σεζόν, καλύτερη από αυτήν που αρχικά εκτιμούσαμε ότι θα είχαμε συγκριτικά με το 2019. Οι αφίξεις το 2019 ήταν 830 χιλιάδες, φέτος φτάσαμε στις 450 χιλιάδες. Άρα θα κλείσουμε τη σεζόν στο 55-60% του 2019.

Η χώρα μας κέρδισε το στοίχημα και τα πήγαμε πολύ καλά διότι η επιδημιολογική μας εικόνα ήταν καλή και οι συγκυρίες μας βοήθησαν. Οι ανταγωνίστριες χώρες είχαν προβλήματα. Η Τουρκία ήταν κλειστή για πολλές χώρες, το ίδιο και η Αίγυπτος, ενώ Ισπανία και Ιταλία είχαν επίσης ανάλογα προβλήματα. Η Πορτογαλία ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν αλλά μετά πήγε στο κόκκινο.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου δεν είχαμε αφίξεις Βρετανών, αλλά είχαμε μια πολύ καλή παρουσία στο νησί από την Πολωνική αγορά, που πλέον είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά αυτής της Βρετανίας, ενώ αυτοί που ίσως τα πήγαν καλύτερα από ότι περιμέναμε ήταν οι Ολλανδοί. Όλα αυτά είναι απόρροια συγκυριών, όχι ότι κάναμε εμείς κάτι ιδιαίτερο. Εξ ίσου καλά με τη Ζάκυνθο τα πήγαν και τα άλλα νησιά του Ιονίου, ενώ δόθηκε μεγάλη ώθηση από τον εσωτερικό τουρισμό. Το αισιόδοξο είναι ότι και οι προοπτικές για την επόμενη τουριστική σεζόν είναι θετικές.

Φέτος υπήρχε αστυνόμευση στον Λαγανά, έκανε σωστά τη δουλειά της η αστυνομία. Απλά τηρήθηκαν οι νόμοι, και η εικόνα του Λαγανά δεν είχε καμιά σχέση με αυτή των προηγούμενων ετών.

Τα προβλήματα υποδομών είναι διαχρονικά παραμένουν πολλά και είναι σημαντικά. Θεωρώ όμως ότι το σοβαρότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η πάρα πολύ άσχημη κατάσταση στο Ναυάγιο τόσο στο πλάτωμα όσο και στην παραλία του. Επικρατεί βρωμιά και απόλυτη αναρχία. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία, ας ελπίσουμε το κράτος θα επιβάλλει μια λύση.

Με ρώτησε ο Δήμαρχος αν θα μπορούσα να μετέχω σε μια ομάδα εργασίας που θα συστήσει για τον τουρισμό. Του απάντησα θετικά και όπου μπορώ να βοηθήσω είμαι στη διάθεσή του. Σε αυτή την ομάδα εργασίας εκτός από τον Δήμαρχο θα μετέχουν ακόμα οι Αντιδήμαρχοι και ο ξενοδόχος κ. Χρήστος Ξένος. Αναμένεται να γίνει μια πρώτη σύσκεψη, δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί κάτι.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background