Current track

Title

Artist

Background

Κώστας Πλατυπόδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος "Λαϊκή Συσπείρωση - Γιώργος Κωνσταντίνου"

Για τον λαϊκό κόσμο, αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν έγινε τίποτα – Έλειψη νερού, σκουπίδια, λύματα, ποντίκια, κρούσματα λεπτοσπείρωσης

Πα 22/09/2023«Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης από την εποχή της Δημαρχίας του Παύλου Κολοκοτσά. Αυτό που έλειψε από αυτή τη θητεία σε σχέση με την προηγούμενη, ήταν ο πολιτικός διάλογος στα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Στη θητεία του κ. Αρετάκη, οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, δεν προγραμματιζόταν σε σταθερή μέρα και ώρα, γίνονταν συχνά με τη μορφή του κατεπείγοντος, την τελευταία στιγμή, με πρόσκληση που λαμβάναμε λίγη ώρα πριν τις συνεδριάσεις. Εμείς οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε εργαζόμενοι. Πολλές φορές μας καλούσε ο πρόεδρος, σε ώρα εργασίας, για να μας ρωτήσει τι ψηφίζουμε χωρίς καν να γνωρίζουμε ότι διεξάγεται τηλεφωνική συνεδρίαση. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να μην μας δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούμε σωστά για τα θέματα ώστε να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και να συμμετέχουμε παραγωγικά. Δυστυχώς πολλές φορές με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσε ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο

Η καθημερινότητα δεν είναι η ίδια για όλους. Για τον λαϊκό κόσμο, αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν έγινε τίποτα. Τα σκουπίδια παρέμειναν στους δρόμους, τα ποντίκια είναι παντού, είχαμε κρούσματα λεπτοσπείρωσης, τεράστιο πρόβλημα με τα λύματα, με την υδροδότηση. Βρωμιά και μόλυνση του περιβάλλοντος παντού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση βροντοφώναζε εδώ και χρόνια ότι μεθοδευόταν να περάσει σε ιδιωτικά χέρια η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση. Αυτό που επικαλέστηκε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή, ότι δεν μπορούσε να κάνει την αποκομιδή σε όλο το νησί και για αυτό πρέπει να συνεργαστεί με ιδιώτη στον Λαγανά, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν μεθοδευμένο. Έδωσαν 180 χιλιάδες ευρώ στον ιδιώτη, όταν με τα ίδια χρήματα μπορούσαν να επισκευάσουν τα 17 οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας για να κάνει ο Δήμος την αποκομιδή. Όλως τυχαίως ο Δήμος βρήκε έναν ιδιώτη, που είχε προμηθευτεί απορριμματοφόρα πριν από δύο χρόνια και ήταν έτοιμος να αναλάβει.

Ο δημότης φυσικά και ενδιαφέρεται ποιος κάνει την αποκομιδή, γιατί αν την κάνει ιδιώτης σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα τέλη. Υπάρχει μια κεντρική μεθοδευμένη κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών σε Δήμους και Περιφέρειες. Όταν συνεργάζεσαι με έναν ιδιώτη, είσαι όμηρος του ιδιώτη.

Ο κ. Αρετάκης δεν έχει να δείξει παρά μόνο αποσπασματικά κομμάτια έργων. Για παράδειγμα, ενώ προεκλογικά κάνει ασφαλτοστρώσεις, δεν έχει κάνει τίποτα για σχεδιασμό νέων δρόμων, τίποτα για την σύνταξη μιας νέας κυκλοφοριακής μελέτης για την Πόλη μας, παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια στηρίζεται από το ΚΚΕ, όμως αυτή τη φορά κάναμε ένα μεγάλο άνοιγμα στη κοινωνία. Πάντα είχαμε τη θέληση να διοικήσουμε τον Δήμο, όμως τώρα ίσως είμαστε στις πιο ευνοϊκές συνθήκες για να κερδίσουμε τις εκλογές.

Δεν έχουμε συγγένεια με κανέναν άλλον από τους τρεις συνδυασμούς. Έχουμε σταθερές θέσεις και αν δεν είμαστε εμείς στον δεύτερο γύρο των εκλογών, δεν θα στηρίξουμε άλλον συνδυασμό και καλούμε τις ψηφοφόρους μας να πράξουν το ίδιο, να μην πέσουν στην παγίδα και να μην πάνε να ψηφίσουν. Πιστεύουμε ότι και οι τρεις άλλοι συνδυασμοί θα εξυπηρετήσουν συμφέροντα που δεν είναι υπέρ του λαού.»


Current track

Title

Artist

Background