Current track

Title

Artist

Background

Θανάσης Καραΐσκος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος "ΑΝΑΣΑ - Θοδωρής Γαλιατσάτος"

Με την ΑΝΑΣΑ Περιφερειακή Αρχή θα σηκώσουμε το λάβαρο της διεκδίκησης, κάτι που δεν έκανε η κα Κράτσα

Τρ 3/10/2023«Στα τέσσερα χρόνια θητείας της κας Κράτσα κερδίσαμε τον μέγιστο βαθμό αναποτελεσματικότητας σε όλα τα επίπεδα. Από τα πιο απλά, έως τα πιο σοβαρά. Ως παράδειγμα αναφέρομαι στη μυοκτονία που θα έπρεπε να είχε γίνει Απρίλιο και έγινε Ιούλιο.

Προβλήματα στον δρόμο Ξύγκια-Αλυκές, δεν έγινε τίποτα με την ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου και δεν έγινε τίποτα με τον δρόμο διαφυγής του Ναυαγίου, όπου είχαμε το απόλυτο χάος. Κατάφεραν να κάνουν δημοπράτηση του έργου χωρίς την άδεια του Δασαρχείου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Προβλεπόταν ένας χωμάτινος δρόμος μήκους 1.600 μέτρων και πλάτους τεσσάρων μέτρων, μονής κατεύθυνσης εξόδου από το Ναυάγιο και σχεδίασαν να κατασκευάσουν ένα φαραωνικό έργο ασφαλτοστρωμένου δρόμου πλάτους 8 μέτρων, διπλής κατεύθυνσης, ο οποίος τελικά περιορίστηκε σε πλάτος στα έξι μέτρα.

Τίποτα δεν έγινε για τη σύνδεση των Ιονίων Νήσων με τα υδροπλάνα. Είχαν μείνει ελάχιστα να κάνουν. Το κόστος σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Γαλιατσάτος ήταν 770 χιλιάδες ευρώ και η κα Κράτσα το εκτόξευσε στα τρία εκατομμύρια. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Ελεγκτικό Συνέδριο το απέρριψε με πολύ βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η κα Κράτσα ανέλαβε τη Περιφερειακή Αρχή το 2019 και διαπίστωσε το 2021 ότι υπάρχει πρόβλημα με το έργο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών;

Προβλήματα και στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και σε ότι γίνεται με τη διαχείριση στον Λίβα. Έγιναν καταγγελίες από τον κ. Αρετάκη και δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις. Θα μπορούσε βέβαια ο Δήμαρχος εκτός από τις καταγγελίες να είχε κάνει περισσότερα πράγματα, να είχε παραιτηθεί από μέλος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.

Πρόσφατα είχαμε την επίσκεψη τριών Βουλευτών της ΝΔ στη Ζάκυνθο για να στηρίξουν την κα Κράτσα και είπαν ότι πήραν εντολή από τον Πρωθυπουργό. Αυτό ακούγεται το λιγότερο άκομψο, αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Δεν έγινε χθες το προγραμματισμένο στη Κέρκυρα debate των υποψηφίων για την Περιφέρεια και οι δημοσιογράφοι λένε ότι ακυρώθηκε γιατί την τελευταία στιγμή η κα Κράτσα είπε ότι θα απουσίαζε από την Κέρκυρα. Εφόσον είπε μετά ότι μπορεί να γίνει το debate μια άλλη μέρα, ας φροντίσει να γίνει. Εμείς θα είμαστε παρόντες.

Το ζήτημα του νερού πρέπει να λυθεί. Η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, με προτάσεις και ο Δήμος δράσεις. Να γίνουν λιμενοδεξαμενές, νέες γεωτρήσεις, πάλι από τον Δήμο, αλλά οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από την Περιφέρεια. Πρέπει να προχωρήσει και η διαδικασία διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα κακό αποτέλεσμα στις Εθνικές εκλογές, όμως οι Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι το διαφορετικό.

Ο σημερινός υποψήφιος με τον κ. Τρεπεκλή κ. Τσουκαλάς-Μποκές, είπε σε συνέντευξη ότι όποιο έργο υλοποιείται σήμερα είχε προγραμματιστεί από τον κ. Γαλιατσάτο. Ο κ. Τσουκαλάς, αν και είχε εκλεγεί με τον κ. Σπύρου, δεν παύει να ήταν μέλος της πλειοψηφίας στη Περιφέρεια.

Ο κ. Γαλιατσάτος μπορεί να συνεργαστεί με όποιον Δήμαρχο εκλεγεί, άλλωστε ως επιβεβαίωση αυτού έχουμε τη δημόσια ευχαριστία του πρώην Δημάρχου κ. Κολοκοτσά. Μπορεί να είμαστε Περιφερειακή Αρχή με κυβέρνηση ΝΔ αλλά δεν θα σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης. Θα σηκώσουμε το λάβαρο της διεκδίκησης, κάτι που δεν έκανε η κα Κράτσα.

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, θα είμαστε στον 2ο γύρο των εκλογών μαζί με τον κ. Τρεπεκλή.»


Current track

Title

Artist

Background