Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος έχει μετατρέψει τον Δήμο σε κομματικό γραφείο της ΝΔ – Τα προβλήματα τρέχουν, η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι

Δε 17/06/2024«Θα ήμουν ευτυχής αν παίρναμε κάποιες απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή, στα ερωτήματα που θέσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν συνέβη αυτό, αντιθέτως είχαμε και πάλι ένα Δημοτικό Συμβούλιο, με ένα λογύδριο του Δημάρχου εναντίον της παράταξής μας και εμού προσωπικά, που θύμισε προεκλογική περίοδο. Ζήτησα τον λόγο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τα όσα είπε ο κ. Στασινόπουλος, να μιλήσω έστω και για ένα λεπτό και δεν μου τον έδωσε. Γίνεται μια προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης και ειδικά του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» και να είναι σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψω να συνεχίζεται.

Τα προβλήματα τρέχουν, η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι ήταν πέρυσι και πρόπερσι. Σε ότι αφορά την καθαριότητα, θέλει καλύτερη οργάνωση, περισσότερα άτομα και τη βοήθεια της τεχνολογίας, με διαφορετικού τύπου κάδους και κοντέινερς. Με δέκα έως δεκαπέντε κοντέινερς θα λυνόταν το πρόβλημα, αλλά καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο για τη Δημοτική Αρχή να πάρει τόσα κοντέινερς. Θα μπορούσε όμως να έχει έστω κάποια και σίγουρα περισσότερο προσωπικό στην αποκομιδή και την πεζή καθαριότητα.

Για αυτό που συμβαίνει δεν φταίει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας αλλά ο Δήμαρχος, που από τα 202 άτομα που προσέλαβε στον Δήμο θα έπρεπε τα 100-120 να τα έχει στη καθαριότητα. Να δώσει στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος μια λίστα με τους 202 που προσελήφθηκαν, σε ποιο πόστο εργάζονται και ποιες ώρες. Να δούμε που δουλεύει ο καθένας. Δεν θα δώσω εγώ τη λίστα με αυτούς που κάθονται. Κατανοώ ότι στα πλαίσια μιας κοινωνικής πολιτικής προσελήφθησαν και κάποια άτομα με ειδικές ανάγκες, με οικονομικά προβλήματα, αλλά αναρωτιέμαι που εργάζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

Ο κ. Στασινόπουλος έχει μετατρέψει τον Δήμο σε κομματικό γραφείο, σε οργάνωση κόμματος της ΝΔ. Λέει ότι μετά τις εκλογές έσκισε την κομματική του ταυτότητα, αλλά ο κόσμος βλέπει σε ποιες κομματικές εκδηλώσεις πηγαίνει. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Είπε ότι δέχτηκε και θα δεχτεί όποιον θέλει στο γραφείο του, αλλά να μας πει, εκτός των στελεχών της ΝΔ, ποιον άλλον υποψήφιο Βουλευτή άλλου κόμματος έχει δεχτεί.

Μας ικανοποιεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείσει μέσα Οκτωβρίου η οδός Φιλικών και όχι τώρα. Θα ταλαιπωρείτο αφάνταστα ο κόσμος, πέραν του τεράστιου κινδύνου που θα υπήρχε σε περίπτωση φωτιάς στη Μπόχαλη. Ο Δήμαρχος αρχικά ήταν συγκαταβατικός στο αίτημα του εργολάβου να κλείσει η Φιλικών μέχρι τις 8 Αυγούστου, κάτι που αν συνέβαινε ουσιαστικά θα ήταν για όλο το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι το έργο της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην οδό Φιλικών δεν θα απενταχθεί, όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κόκκορης.

Είμαι μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ, αλλά δεν θα μπορώ να συμμετάσχω στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΖ που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11 το πρωί, γιατί έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι ήταν ακατάλληλη η ώρα που προγραμματίστηκε η συνεδρίαση, θα μπορούσε να γίνει μεσημέρι ή απόγευμα για να διευκολυνθούν και αυτοί που εργάζονται.

Θα μπορούσαν να είχαν γίνει αρκετά πράγματα για να βελτιωθεί ο βιολογικός. Με μικρές παρεμβάσεις και μικρό κόστος, θα βελτιωνόταν η χωρητικότητα του βιολογικού κατά 40% τουλάχιστον. Είναι απαράδεκτο να περνά η λυματολάσπη στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη. Η επιστήμη και η τεχνολογία δεν έχουν αδιέξοδα. Δεν γίνεται να μην υπάρχει χημικός στον βιολογικό. Θα μπορούσαν με σύμβαση να είχαν προσλάβει έστω έναν. Αν γινόταν εφαρμογή μικρόοργανισμών, σε 3-4 μέρες θα ήταν καθαρό το ποτάμι κατά 90%. Γιατί δεν το έκαναν; Το είχε εφαρμόσει και ο κ. Κόκκορης στο παρελθόν, όταν ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ.

Υπάρχει και η λύση στον Πλάνο να βάλουν τα ξενοδοχεία σε λειτουργία τους δικούς τους βιολογικούς. Ο Δήμαρχος λέει ότι ο βιολογικός αντέχει 10 χιλιάδες κυβικά και ότι επεξεργάζεται 18 χιλιάδες κυβικά. Αυτό είναι παραπληροφόρηση. Η αλήθεια είναι ότι μπαίνουν 13-14 χιλιάδες κυβικά.»


Current track

Title

Artist

Background