Current track

Title

Artist

Background

Χρήστος Γράμψας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» και επικεφαλής τον Νικήτα Αρετάκη

Τα σημαντικότερα προβλήματα της Ζακύνθου είναι αυτά που όλοι γνωρίζουμε, τα σκουπίδια, το νερό, η παραβατικότητα

Πε 9/05/2019


«Γεννήθηκα στη Ζάκυνθο, σπούδασα στο Πολυτεχνείο και δούλεψα στην Αθήνα ως μηχανολόγος-μηχανικός. Από το 2014 μένω μόνιμα στη Ζάκυνθο, είμαι οινοποιός και μαζί με τον αδελφό μου διατηρούμε το κτήμα Γράμψα, παράλληλα επένδυσα τους κόπους μου σε ένα μικρό ξενοδοχείο στο Λαγανά και λίγο αργότερα έφτιαξα ένα ακόμη boutique ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή. Τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και έχουν ήδη μπει στις επιχειρήσεις μου, άρα υπάρχει μια συνέχεια, και έτσι πλέον έχω ένα μεράκι και ταυτόχρονα ένα μαράζι, να φτιαχτεί η Ζάκυνθος όπως την οραματίζομαι, να σταματήσει η λεηλασία το κακό.

Θέλω να ασχοληθώ πλέον αποκλειστικά με τα κοινά του Δήμου και επέλεξα να ενταχτώ στο ψηφοδέλτιο του κ. Αρετάκη, γιατί ο ίδιος είναι ένας σεμνός και απλός άνθρωπος, μια «ψιχούλα» που δεν έχει κάτι να κερδίσει από τα κοινά, αλλά θέλει μόνο να προσφέρει. Όπως ο ίδιος είχε πει σε μια συνέντευξή του, δεν θεωρεί τον εαυτό του ευεργέτη επειδή κατασκεύασε, με δικά του έξοδα, ένα σχολείο στην ορεινή Ζάκυνθο αλλά πιστεύει ότι η προσφορά του στον τόπο είναι η μεγάλη μάχη που έδωσε με την εγκληματικότητα και την μαφία του νησιού, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταδικαστεί ο διευθυντής της Ασφάλειας Ζακύνθου με 20 χρόνια φυλακή στο Κορυδαλλό.

Τα σημαντικότερα προβλήματα της Ζακύνθου είναι αυτά που όλοι γνωρίζουμε, τα σκουπίδια, το νερό, η παραβατικότητα. Διάβασα σήμερα μια ανακοίνωση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, που αναφέρει ότι απορρίφθηκε η χρηματοδότηση για το κέντρο ανακύκλωσης στο αεροδρόμιο, συνέβη αυτό γιατί όπως είπε απορρίφθηκαν τα τεχνικά δελτία. Τα τεχνικά δελτία είναι σαβουρόχαρτα, χρειάζεται μελέτη. Ήταν ελλιπέστατος ο φάκελος που κατατέθηκε, για αυτό απορρίφθηκε.

Στο νησί μας δεν υπάρχουν κάδοι και δεν γίνεται περισυλλογή. Ο Λαγανάς σήμερα είναι σε άσχημη κατάσταση, υπάρχουν σκουπίδια παντού και τα φρεάτια στην παραλία του Λαγανά προεξέχουν κατά ένα μέτρο.

Ο Λίβας ήταν μια πρόχειρη λύση, γέμισε εκεί ο χώρος με μπάλες απορριμμάτων, δεν έχουν τοποθετηθεί μεμβράνες και τα στραγγίδια φεύγουν, κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας με ρύπανση, επίσης η μονάδα δεν έχει σκέπαστρο.
Υπάρχει μια αδιαφορία από δημοτικούς συμβούλους του καθεστώτος Κολοκοτσά. Είναι υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς, φωτογραφίζονται, και το μόνο που τους νοιάζει είναι η επανεκλογή τους.

Πρέπει να υλοποιηθεί η μόνιμη λύση στον Λίβα. Πρέπει όλα να γίνουν με νόμιμο τρόπο.
Γιατί δημοπρατήθηκε το έργο του δρόμου στον Λίβα, δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές;
Με ποιες τεχνικές γνώσεις το Δημοτικό Συμβούλιο παρέλαβε τον εξοπλισμό της ενδιάμεσης λύσης;
Πως δόθηκε η διαχείριση της ενδιάμεσης λύσης στον εργολάβο;
Ποιος εργολάβος θα αναλάβει την οριστική λύση;

Είχε κλείσει ο Σκοπός και το προσωπικό του ΦΟΔΣΑ πήγαινε το πρωί και χτύπαγε την κάρτα του και το μεσημέρι επέστρεφε την ξαναχτύπαγε και έφευγε. Η πολιτική ηγεσία δεν χτυπά το χέρι στο τραπέζι. Ο Σκοπός έχει αφεθεί στην τύχη του, εμείς δεν θα αφήσουμε τις μελέτες να περιφέρονται στις υπηρεσίες. Κονδύλια υπάρχουν, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πρέπει να έχει ο Δήμος μια υπηρεσία που θα παρακολουθεί τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Αυτό και θα κάνουμε.

Εμείς θα είμαστε από το χάραμα μαζί με τους εργαζόμενους. Ο εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει, και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να κάνεις φίλο και συμπαραστάτη σου τον εργαζόμενο. Να δίνεις το παράδειγμα, να πηγαίνεις μαζί με τον σκουπιδιάρη στην αποκομιδή, όχι μόνο να περιφέρεσαι φορώντας γραβάτα. Το παράδειγμα του Δήμου της Πάτρας είναι γνωστό και αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ο κ. Αγαλιανός αποφάσισε να κάνει πεζόδρομο την Αλεξάνδρου Ρώμα, χωρίς να ξέρει αν είναι εθνική οδός ή όχι. Πεζόδρομος ναι, αλλά να υπάρχει πρόσβαση σε πυροσβεστικό όχημα, ή σε ένα περιπολικό για μια έκτακτη ανάγκη.

Μιλάμε για ανάπτυξη του νησιού, αλλά προς όφελος όλου του νησιού. Εφόσον οι υποδομές δεν επαρκούν, πρέπει να έχει το ξενοδοχείο την δική του δομή, να έχει δικό του βιολογικό. Δεν είναι λύση να βάλω έναν αγωγό όπως να ναι, για να συνδεθώ με το δίκτυο. Με εμάς θα γίνεται έλεγχος και θα πέφτουν πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται.
Ο υπάρχων βιολογικός δεν επαρκεί. Τι περιμένουμε για να καταθέσουμε έναν φάκελο και να διεκδικήσουμε χρήματα μέσω ΕΣΠΑ για την επέκτασή του;

Θα παραλάβουμε χάος από την Δημοτική Αρχή, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει, θα κάνουμε πράγματα. Θα βγούμε έξω, σε συνεργασία με τον δημότη, για να λύσουμε προβλήματα. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πολύ σημαντική.

Διάβασα κάπου, ότι ένας από τους υποψηφίους Δημάρχους, που ήταν στη Νομαρχία, δεν έχει τη δυνατότητα σήμερα να βγει από την χώρα γιατί του το έχει απαγορεύσει η δικαιοσύνη. Αόμματοι είμαστε; πως, αυτός ο άνθρωπος, θα βοηθήσει τη Ζάκυνθο;

Ο κ. Αρμένης ήταν σχεδόν 25 χρόνια στη ΔΕΥΑΖ, μιλάμε για πολιτική καριέρα. Τι έκανε;

Δεν μπορώ να κρίνω συνολικά το έργο του Σταύρου Κοντονή. Έχει προσφέρει κάποια πράγματα, αλλά σε κάποια άλλα δεν ωφέλησε τον τόπο με την στάση του, όπως με τις κόντρες του για το Νοσοκομείο.

Γνώρισα για λίγο τον Θοδωρή Γαλιατσάτο. Σε θέματα που οι οινοποιοί ήθελαν την βοήθειά του, την είχαν.

Σε βάση αρχών θα γίνουν οι όποιες συνεργασίες. Όχι παζάρια κάτω από το τραπέζι. Θα θέτουμε θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όποιος συμφωνεί θα τα ψηφίζει.

Ο κόσμος βρίσκεται σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι, πρέπει να διακρίνει ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να προσφέρουν. Σε όποιον εκλεγεί, του λέω να σταθεί δίπλα στον κόσμο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: