Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Τουρκάκης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος "Για τη Ζάκυνθο - Γιώργος Στασινόπουλος"

To Πρόγραμμα μας στηρίζεται στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και στην ορθολογική λειτουργία του

Τε 27/09/2023«H συνεργασία του συνδυασμού μας “Με όραμα για τη Ζάκυνθο” με τον κ. Στασινόπουλο, είναι σε πολύ καλό επίπεδο και έχει αποτέλεσμα. Ο κ. Στασινόπουλος έχει ασχοληθεί με τη δημόσια διοίκηση, γνωρίζει και καταλαβαίνει όταν συζητάς κάτι μαζί του, δίνει χώρο στους άλλους για να προσφέρουν και είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Ο συνδυασμός μας υπάρχει μέσα από το πρόγραμμα του κ. Στασινόπουλου. Όπως για παράδειγμα μέσα από την ενίσχυση των υπηρεσιών και τη μεθοδικότητα της λειτουργίας του Δήμου. Υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές με τα προγράμματα των άλλων συνδυασμών. Το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει αφετηρία έναν κεντρικό σχεδιασμό του ΚΚΕ και στηρίζεται κυρίως στον πολίτη, το πρόγραμμα του κ. Τσουρουνάκη στηρίζεται κυρίως σε συμπράξεις με ιδιώτες, ενώ εμείς στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και στην ορθολογική λειτουργία του.

Έχουμε 19 θεματικές ενότητες στο πρόγραμμά μας, όπου όλες έχουν μια σύνδεση μεταξύ τους. Θέλουμε να πάρουμε τα καλά στοιχεία όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και παράλληλα να προγραμματίσουμε δράσεις για να πάμε την Ζάκυνθο ένα βήμα πιο μπροστά. Με άμεσες παρεμβάσεις σε θέματα καθημερινότητας και εμβληματικές δράσεις σε άλλα ζητήματα, όπως το Ναυάγιο, το παραλιακό μέτωπο και τα κτήρια στην πόλη.

Η διαχείριση των απορριμμάτων βελτιώνεται πάρα πολύ γρήγορα, προσλαμβάνοντας έκτακτο προσωπικό, επιδιορθώνοντας τα υπάρχοντα μηχανήματα, ενισχύοντας τον στόλο και με άλλα και βέβαια σε μελλοντικό βαθμό με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Πρέπει αρχές Μαρτίου να είναι έτοιμη η αποκομιδή.

Το πρόβλημα της ύδρευσης είναι σύνθετο. Το άμεσο σχέδιο είναι να κάνουμε νέες γεωτρήσεις και δημιουργία φραγμάτων. Στην πορεία πάμε σε συντήρηση των δικτύων.

Το δίκτυο αποχέτευσης στον Πλάνο λειτουργεί, η ΔΕΥΑΖ εισπράττει από αυτό και θα γίνουν παρεμβάσεις επί αυτού, αλλά και όλες οι διαδικασίες για να το παραλάβουμε, ως ένα νόμιμο δίκτυο.

Τα σχέδια πόλης δεν έχουν προχωρήσει εδώ και 40 χρόνια. Θα πρέπει να εκπονηθεί ένα γενικό πολεοδομικό σχέδιο για όλο το νησί, όπου μέσω αυτού τα σχέδια πόλης θα επεκταθούν ή θα αποπερατωθούν. Δεν τίθεται θέμα πολιτικού κόστους, αυτά πρέπει να γίνουν και όποιος δεν μπορεί να τα κάνει, να πάει σπίτι του.

Σε ότι αφορά το θέμα του παλαιού αιγιαλού στον Λαγανά, το πρώτο βήμα είναι η υποβολή ενός αιτήματος από τον Δήμο επαναχάραξης του παλαιού αιγιαλού. Είναι ένα δύσκολο θέμα αλλά πρέπει να προχωρήσει.

Για την ακίνητη περιουσία του Δήμου, έχουν υποβληθεί περίπου εκατό δηλώσεις από τις 600-700. Έπρεπε να γίνουν περισσότερα και με πιο σωστό τρόπο, με εκθέσεις νομικών, με κατάθεση τοπογραφικών. Μιλάμε για ακίνητα που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Αν κάποιοι δώσουν βάση στα δημοσιεύματα περί σκανδάλων και κυκλωμάτων, τότε ενδέχεται να επηρεαστούν στις εκλογές, αν δεν δώσουν βάση, τότε όχι. Προσωπικά, επειδή αναγράφθηκε το όνομά μου στην ανώνυμη λίστα περί ενισχύσεων λόγω πλημμυρών, πρέπει να πω ότι δεν έχω υποβάλλει αίτηση για ενίσχυση και δεν έχω λάβει καμιά αποζημίωση. Ο Τουρκάκης που αναγράφεται στη λίστα δεν είμαι εγώ και για αυτό υπέβαλλα μηνυτήρια αναφορά.
Αυτή η υπόθεση με τις αποζημιώσεις συζητείται εδώ και έναν μήνα από συγκεκριμένους ανθρώπους. Έχουμε ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα και όχι μια κατηγορία. Δεν γνωρίζω αν όντως προκύπτει σκάνδαλο, η ενημέρωση που έχω από τον Δήμο είναι πως όλα είναι εντάξει, ενώ υποθέτω ότι και για να υπογράψει ο Δήμαρχος, θα διαπίστωσε πως όλα είναι εντάξει.

Στις 30 Αυγούστου ολοκληρώθηκε τυπικά η θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής. Όλοι γνωρίζουν αν είναι καλή ή κακή. Είναι θέμα στρατηγικής της κάθε παράταξης αν θέλει να οξύνει το πολιτικό κλίμα ή όχι. Δική μας επιλογή είναι να μην έχουμε τοξικό κλίμα στον προεκλογικό αγώνα.

Ξεκάθαρα θα είμαστε στον 2ο γύρο των εκλογών και όποιος και αν είναι απέναντί μας, θεωρώ ότι εμείς θα είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή. Έχουμε ένα ικανό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Στη Περιφέρεια βλέπω όλες τις υποψηφιότητες με το ίδιο μάτι.»


Current track

Title

Artist

Background