Current track

Title

Artist

Background

Αργυρώ (Ρούλα) Ντάσιου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος "Με Αρετή και Τόλμη - Νικήτας Αρετάκης"

Έργα 35.000.000 € υπέβαλε ο Δήμος στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Τε 27/09/2023  • Υπερβολή να λέγεται ότι όλα τα λύματα που συγκεντρώνονται στον βιολογικό της ΔΕΥΑΖ καταλήγουν ανεπεξέργαστα το ποτάμι.

«Είμαι για 2η φορά υποψήφια με τον κ. Αρετάκη γιατί θεωρώ ότι και πάλι είναι η καλύτερη επιλογή που έχουμε.

Ερχόμενη στο στούντιο εντόπισα τη δυσωδία που αναδύεται από το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, όμως θεωρώ υπερβολικό να πούμε ότι όλα τα λύματα που συγκεντρώνονται στον βιολογικό της ΔΕΥΑΖ καταλήγουν ανεπεξέργαστα το ποτάμι. Έχω περιβαλλοντικές ευαισθησίες, είμαι μέλος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Καθαρά Νερά» και το έχω αποδείξει. Πριν από λίγες ημέρες, μαζί με έναν συνυποψήφιό μου, κάναμε καταγγελία για ακατέργαστα λύματα που κατέληγαν σε χωράφι στην περιοχή της Αγριλιάς.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχει βελτιωθεί η κατάσταση με τη θαλάσσια ρύπανση από τα ημερόπλοια.

Μιλώντας με ειδικούς, μας διαβεβαίωσαν ότι θα μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας στον Λίβα. Δεν θα πω ότι θάβονται σκουπίδια εκεί γιατί δεν το ξέρω, αλλά υπάρχουν επιχωματώσεις με σκουπίδια. Στη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το νησί, όπου πνιγόμαστε στο σκουπίδι, προσπαθείς να βρεις λύσεις. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα, ακόμα και αν υποβάλεις καταγγελία στον Εισαγγελέα, ίσως λόγω φόρτου εργασίας. Το κάναμε πριν από τρία χρόνια για τον Λίβα. Ανησυχώ γιατί δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα με το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων, δεν ξέρω αν υπάρχει ο χώρος για να κατασκευαστεί, ούτε αν τελικά θα κατασκευαστεί και πότε. Δεν είναι λύση να μεταφέρεις δέκα χιλιάδες τόνους απορριμμάτων από τον Λίβα στη Τριανταφυλλιά. Είχα μιλήσει πρόσφατα με τον Δήμαρχο Λεχαινών και μου είπε ότι ο εκεί Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ του στέλνει αναλυτικό λογαριασμό για τα χρήματα που πρέπει να πληρώνει ο Δήμος Λεχαινών. Στη Ζάκυνθο δεν συμβαίνει αυτό, όπως λέει και ο Δήμαρχος.

Έχει γίνει οικονομική εξυγίανση στον Δήμο και υπάρχουν χρήματα στο ταμείο, ένα ποσό σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και άλλα 12 εκατομμύρια δεσμευμένα στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο ισολογισμός είναι η πιο απλή λογιστική πράξη. Είναι τα έσοδα και τα έξοδα. Μπορεί να φαίνονται εντάξει οι ισολογισμοί των προηγούμενων ετών, μέχρι και το 2019 αλλά θα δούμε αν όλα έγιναν σωστά μετά και από τον διαχειριστικό έλεγχο. Εκεί θα φανούν όλα, αν έγινε σωστή διαχείριση και δεν εννοώ ότι κάποιοι έφαγαν λεφτά. Ο κ. Κολοκοτσάς μπορεί να άφησε στον Δήμο 6,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά παράλληλα άφησε πολλαπλάσια χρέη.

Οι βασικοί στόχοι του συνδυασμού μας δεν έχουν αλλάξει από το πρόγραμμα του κ. Αρετάκη στις εκλογές του 2019, με τη μόνη διαφορά ότι έχει αφαιρεθεί το εργοστάσιο αφαλάτωσης.

Ασφαλώς και έβαλε εμπόδια στον Δήμαρχο η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Αρετάκης ως Δήμαρχος ήθελε να εκπροσωπεί τον Δήμο στην επιτροπή για το Ναυάγιο, όμως δεν τον άφησε το Δημοτικό Συμβούλιο και είδατε τελικά τα τραγικά αποτελέσματα. Επίσης δεν γινόταν παραγωγική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να περάσουν, ή ακόμα και να συζητηθούν, θέματα που ήθελε ο Δήμαρχος. Υπήρχε ένα τοξικό κλίμα, με αντιπαραθέσεις, με υπαιτιότητα της αντιπολίτευσης.

Δεν ισχύουν αυτά που έλεγε ο Βουλευτής Ζακύνθου, ότι χάθηκαν χρήματα με ευθύνη του Δήμου για έργα αγροτικής οδοποιίας. Η Δημοτική Αρχή έκανε μελέτες μέσω του προγράμματος Τρίτση για ασφαλτοστρώσεις ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Παρόλα αυτά εκτιμώ ως άνθρωπο τον κ. Ακτύπη, έχει βοηθήσει τη Ζάκυνθο και είναι κοντά στους πολίτες.

Θα μπορούσε να είχε βοηθήσει περισσότερο η κα Κράτσα. Θα έλεγα τα καλύτερα για την κα Μοθωναίου, αν λειτουργούσε έστω υποτυπωδώς η ανακύκλωση στο νησί. Έχει αποτύχει η κα Μοθωναίου.

Δεν ξέρω τι θα επιλέξω στη Περιφέρεια, δεν ψηφίζω άλλωστε κομματικά. Υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ και γνωρίζω σε όλα τα ψηφοδέλτια.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με τα σχολεία. Τώρα θα ήθελα να ασχοληθώ με την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Με δική μου πρωτοβουλία ήρθαν στο νησί οι πρώτοι μωβ κάδοι για ανακύκλωση υφασμάτων. Επίσης θα ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ με τη ΚΕΔΗΖ, για να φτιαχτούν ΚΔΑΠ στο νησί.

Με το τελευταίο δελτίο τύπου και την δικογραφία που αφορούσε μια παλιά υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας ο κ. Αρετάκης,  ουσιαστικά εξέφρασε μια προσωπική του απορία. Δεν είμαι νομικός για να πω περισσότερα και να κρίνω. Θα δω τις εξελίξεις μετά και την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Τσουρουνάκης.

Το ερχόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο νέο Δημοτικό Θέατρο θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος του κ. Αρετάκη.»


Current track

Title

Artist

Background